Μιθριδάτης: «Βροχή» τα σχόλια στο Twitter για το κομμάτι που «κράζει» τη ΝΔ

Μιθριδάτης

Το νέο τραγούδι του Μιθριδάτη, που επικρίνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζουν οι χρήστες των social media. Το όνομά του έγινε πρώτο trend στο Twitter, με τους περισσότερους να τον αποθεώνουν και για τους στίχους αλλά και για το βίντεο, το οποίο μόνο ως πρωτοποριακό μπορεί να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ράπερ είχε δηλώσει ότι θα φτιάξει ένα κομμάτι αναφορικά με την πανδημία. «Τον τελευταίο καιρό, γράφω ένα καινούριο κομμάτι. Είχα σκοπό να μην ασχοληθώ με αυτό που βιώνουμε, αλλά τελικά θα ασχοληθώ. Είναι ένα κομμάτι με θέμα το τι βιώνουμε στην Covid εποχή. Δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην πανδημία, αλλά στα αποτελέσματα που φέρνει. Το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία και ο κορονοϊός. Οι πρωταγωνιστές είναι το θεματάκι μας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συμπεριφορισμός μας εν καιρώ πανδημίας. Η πανδημία είναι το φόντο. Πώς είναι στο "Walking Dead" τα ζόμπι, που είναι ουσιαστικό το σκηνικό, το περιβάλλον; Η πλοκή είναι μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι γίνεται και με την πανδημία. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και κοινωνική διαχείριση. Είτε από την κυβέρνησή μας είτε από τον λαό μας. Αυτό ετοιμάζω αυτή τη στιγμή και πολύ σύντομα θα έχω τη χαρά να το μοιραστώ μαζί σας» είχε αναφέρει ο Μιθριδάτης.

Τα σχόλια σε Twitter και YouTube:

Μιθριδάτης
Πηγή: twitter
Μιθριδάτης
Πηγή: Τwitter
Μιθριδάτης
Πηγή: twitter
Μιθριδάτης
Πηγή: Youtube

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επανέφεραν στη μνήμη τους παλαιότερα τραγούδια του Δημήτρη Μεντζέλου, ο οποίος έφτιαξε τα Ημιζ μαζί με τον Μιθριδάτη, και γι' αυτό τον λόγο σχολίασαν αρνητικά το «Για να μην τα χρωστάω».

Συγκεκριμένα, σε post στο Facebook αναφέρθηκε πως ο Δημήτρης Μεντζέλος, στην αρχή της hip hop πορείας του, το 1992, με μια κασέτα που είχε δοθεί κατά λάθος από χέρι σε χέρι έγραφε κομμάτια που προωθούσαν την κουλτούρα του βιασμού.

Ενδεικτικά κάποιοι στίχοι από το νέο κομμάτι του Μιθριδάτη:

«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ».

«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι έναν φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο. Μια πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα κάθε ορντινάντζα, δευτεράντζα για μπροστάντζα...».

«Ο Λουδοβίκος μας, ο άρχοντας, ο άναξ, αν ο κόσμος δεν κατάπινε όλη μέρα Ζάναξ». «Περνάνε νομοσχέδια εκτρώματα στα χώματα...».

«Τώρα fake news λένε την προπαγάνδα, με χαρτοπολτό από ευρώ φτιάχνεις ανδριάντα. Ο ηγέτης μας στο σετ για συνέντα τετ-α-τετ, ρωτάει ο Πινόκιο, απαντά ο Πινοσέτ».