Χανιά 11χρονη: Το πόρισμα του ιατροδικαστή - Τι ερευνούν οι Αρχές

11χρονη
Photo: flashnews.gr

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες στις 16.00 η οικογένεια και οι φίλοι της 11χρονης που εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους Χανίων.

Τα ερωτήματα για τον τρόπο που «έφυγε» είναι πολλά και οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σημειώνεται πως αρχικά είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, κάτι που διέψευσε ο πρώην διοικητής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Επικαλούμενος ανώτατη πηγή της Ασφάλειας Χανίων, ανέφερε πως η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, και ειδικά αυτό της εγκληματικής ενέργειας. 

Από την άλλη, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της ιατροδικαστικής έρευνας, φαίνεται ότι η 11χρονη έπεσε με τα πόδια, κάτι που καταδεικνύει είτε ότι γλίστρησε και έπεσε είτε ότι αυτοκτόνησε.

Μυστήριο για την Αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, δεν έχουν βρεθεί ακόμα το κινητό της τηλέφωνο και η ζακέτα που φορούσε, όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην τελευταία της διαδρομή.

Ήδη από τις αναφορές των οικείων της στους αστυνομικούς, η ψυχολογία του κοριτσιού δεν ήταν καθόλου καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων, απόρροια των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πατέρας της. Μάλιστα, τα προβλήματα αυτά επηρέαζαν την ψυχολογία και των αδελφών της.

Ειδικότερα, η 11χρονη περνούσε δύσκολες στιγμές, αφού οι γονείς της ήταν σε διάσταση και την επιμέλεια των τριών παιδιών είχε η μητέρα. Η τελευταία, μάλιστα, φέρεται πως είχε καταγγείλει τον πατέρα για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της.

Τι δήλωσε η μητέρα

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρμόδιες Αρχές είναι πως, παρά το γεγονός ότι το κοριτσάκι έφυγε για βόλτα από το σπίτι του γύρω στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης (25/5), η εξαφάνισή του δηλώθηκε στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 ώρες μετά την εξαφάνισή της.

«Άργησε να γυρίσει. Την πήρα στο κινητό της τηλέφωνο, αλλά δεν το σήκωνε. Σκέφτηκα πως θα το είχε στο αθόρυβο, γιατί είχε πάρει και τα ακουστικά της για να ακούσει μουσική. Την ξαναπήρα κατά τις 22.00, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Τότε ανησύχησα» είπε η μητέρα της μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στη συνέχεια βγήκε μαζί με τον ξάδελφό της για να την ψάξει. Ρώτησε τριγύρω τον κόσμο στην παραλία αν την είχε δει κάποιος, όμως μάταια.

«Σκέφτηκα μήπως είχε κάνει καμιά γνωριμία, πέρναγε καλά και ξεχάστηκε. Μετά σκέφτηκα μήπως είχε γυρίσει σπίτι και δεν ήμουν εκεί. Γύρισα, αλλά δεν είχε επιστρέψει. Ξαναβγήκαμε και ψάχναμε μέχρι τις 05.30 το πρωί. Σκέφτηκα ότι μέχρι τις 08.00 που ήταν να πάει σχολείο θα γυρίσει» πρόσθεσε.

Τελικά, όταν είδε ότι οι ώρες περνούσαν και το παιδί δεν είχε εμφανιστεί δήλωσε την εξαφάνιση.