Εμβολιασμός παιδιών - Θεμιστοκλέους: Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι

Μάριος Θεμιστοκλέους
© (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας 18 έως 29 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Jonhson, δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

«Όσοι έχουν νοσήσει αρκεί μία δόση στο διάστημα 6-12 μηνών, ώστε να είναι πλήρως προστατευμένοι» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, προκειμένου να λυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε. Όσο για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε τις οδηγίες από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

φαρμακοποιός με self test
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Self tests και εμβολιασμένοι

Παράλληλα, αναφορικά με τα self tests σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας τόνισε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιο λόγο για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες.

Ανακοινώσεις προανήγγειλε και για το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού, την ερχόμενη Δευτέρα. Το πλάνο που θα ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούνιο.

Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη, που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. «Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και διαφάνεια το θέμα και έδωσε τα στοιχεία» και σχετικά με το γεγονός ότι κάθε χώρα ακολούθησε τη δική της γραμμή στον εμβολιασμό με AstraZeneca, συμφώνησε ότι, «δεν βοήθησε το ότι κάθε χώρα είχε τη δική της γραμμή».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα