Κορονοϊός : Ανησυχία για 4 περιοχές

Nοσοκομείο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/EUROKINISSI

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στον ΕΟΔΥ η αύξηση του ιικού φορτίου σε 4 περιοχές. Ενώ τα δείγματα για Αττική και Θεσσαλονίκη είναι ενθαρρυντικά, στις περιοχές Πάτρα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ιωάννινα παρατηρείται σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο.

Σταθεροποιητικές τάσεις του ιικού φορτίου παρατηρήθηκαν στα αστικά λύματα των 7 από τις 12 περιοχές που αναλύονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, κατά την εβδομάδα 24-30 Μαΐου 2021.

Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -74% στην Ξάνθη έως -45% στο Ηράκλειο, ενώ οριακές μειώσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής -26% και στη Θεσσαλονίκη -21%.]

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας μη σημαντική μεταβολή (+5%).

Ασθενοφόρο
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αύξηση του ιικού φορτίου παρουσίασαν τέσσερις περιοχές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καθαρή αύξηση στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα +50% και στα Χανιά +78%, ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Ρέθυμνο +12% και στα Ιωάννινα +22%

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων,  του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα