Καστελόριζο: «Γκρίζοι Λύκοι» βεβήλωσαν την ελληνική σημαία - Τουρκική ομολογία για την ακραία πρόκληση του 2020

Ελληνική σημαία Καστελλόριζο
Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Αίτημα συνδρομής στην Interpol για την εξιχνίαση της βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, προκειμένου να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας απέστειλαν, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική της Ρόδου», οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής θα κληθούν να παραθέσουν στοιχεία οι αρμόδιοι του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού KARAR TV, καθώς είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία -όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα- μετά τη φθορά με την κόκκινη μπογιά. Το κανάλι, μάλιστα αποκάλυψε πως πίσω από το συμβάν βρίσκεται ομάδα Τούρκων.

Σημαία Καστελλόριζο
Φωτογραφία: dimokratiki.gr

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα», ανέφερε σχετικά το KARAR TV. 

Το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου

Υπενθυμίζουμε, πως στις 25 Ιουλίου, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, άγνωστοι έκαψαν την τουρκική σημαία.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο, όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελόριζο. Είναι σαφές πως ο χειριστής του drone δεν βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος. Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα