Με λαμπρότητα και τιμές η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη

Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, έφτασαν στο Ιερό Βράχο στις 8 το πρωί. Νωρίτερα είχαν παραταχθεί και τα μέλη της μπάντας του Στρατού για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και υπασπιστές των τριών Σωμάτων του Στρατού.

Μετά την απόδοση των τιμών, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός οδηγήθηκαν στον χώρο της σημαίας, η οποία άρχισε να υψώνεται προς τον αττικό ουρανό στις 8.03 ακριβώς, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού που εκτέλεσε στρατιωτικό εμβατήριο. Αμέσως μετά, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού.

Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=pGAs-vEOVMIΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM