«Καλά κάνουν και απεργούν»: Οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά στηρίζουν τους ναυτικούς

Απεργία
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών βρίσκονται οι επιβάτες που κατέβηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ενημερώθηκαν από τις εταιρείες ότι τα πλοία θα αποπλεύσουν κανονικά.

Συγκεκριμένα, μια επιβάτις μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1, λέγοντας ότι θα είναι δίπλα τους: «Το ξέραμε ότι υπήρχε απεργία, αλλά από την προηγούμενη που είδαμε ότι έκαναν απεργία και τη σταματήσανε, είπαμε ότι μπορεί να ακυρωθεί». «Όμως καλά κάνουν και κάνουν απεργία μ’ αυτές τις συνθήκες. Και εδώ θα καθίσω δίπλα τους, μαζί τους» συμπλήρωσε.

«Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο»

«Θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και άλλη μέρα. Μας πήρε η εταιρεία και μας είπε ότι σήμερα θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο, ότι θα ταξιδέψουμε κανονικά. Όμως εδώ, οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε, άνεργοι είμαστε» ανέφερε μία άλλη επιβάτις.

«Είχαμε κλείσει εισιτήριο. Η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους, δεν θα πάω ούτε Σαντορίνη ούτε πουθενά και θα καθίσω δίπλα τους» τόνισε μία ακόμη επιβάτις.

Ακόμη μία γυναίκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τάχθηκε υπέρ της απεργίας εκφράζοντας και η ίδια την αντίθεσή της με το εργασιακό νομοσχέδιο. «Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δεν μας ενημερώνουν. Μέχρι και τελευταία στιγμή μάς έλεγαν ότι θα ταξιδέψουν. Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία και το κόστος υπάρχει, γιατί δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες σήμερα, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε; Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!» ανέφερε χαρακτηριστικά.