Η αστυνομία της Βρετανίας απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες, έπειτα από την κλοπή του «μεγαλύτερου κουνελιού στον κόσμο», το οποίο φέρει το όνομα Ντάριους και έχει καταχωρισθεί στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Παράλληλα, η ιδιοκτήτριά του, Ανέτ Έντουαρντς, ανακοίνωσε ότι προσφέρει αποζημίωση σε όποιον το βρει και της το επιστέψει σώο και αβλαβές.
«Κάθε ζώο είναι ένα αναντικατάστατο πλάσμα»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρουν οι αρχές, ο Ντάριους, ένα κουνέλι 1,29 μέτρων του είδους γίγαντας της Φλάνδρας, εκλάπη από τον περιφραγμένο χώρο στον οποίο βρισκόταν στον κήπο των ανθρώπων που το φροντίζουν στο Στόλτον, στο Γούστεσερ, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή το ξημέρωμα.
Μάλιστα, η ιδιοκτήτριά του, Ανέτ Έντουαρντς, υποσχέθηκε σε μήνυμά της στο Twitter να δώσει αποζημίωση 1.000 στερλινών (1.156 ευρώ) σε όποιον το βρει και το επιστρέψει, διευκρινίζοντας ότι το κουνέλι της είναι 11 ετών και άρα είναι υπερβολικά μεγάλο σε ηλικία για αναπαραγωγικούς σκοπούς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον βρετανικό Τύπο.

«Κάθε ζώο είναι ένα αναντικατάστατο πλάσμα», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Telegraph» η 68χρονη Ανέτ Έντουαρντς, πρώην μοντέλο του Playboy. Σύμφωνα με την ίδια, λόγω της προχωρημένης του ηλικίας, ο Ντάριους ακολουθεί ειδική διατροφή χωρίς την οποία κινδυνεύει να πεθάνει.
Τέλος, να σημειωθεί πως αυτός έλαβε τον τίτλο: «το μεγαλύτερο εν ζωή κουνέλι» το 2010, σύμφωνα με τον ιστότοπο του βιβλίου καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.