Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Ένιωσα προσβεβλημένη ως γυναίκα από τον Ερντογάν

Ούρσουλα Φον ντερ λαϊεν
ΠΗΓΗ: 984.GR

Δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά του Ερντογάν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, όταν κατά την επίσκεψη της στην Τουρκία πριν δύο εβδομάδες, ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε προνοήσει να υπάρχει κοντά του μία επιπλέον καρέκλα για να καθίσει. 

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμφανίστηκε εξοργισμένη για το περιστατικό, που έκανε τον γύρο του κόσμου, ξεσηκώνοντας θύελλα επικριτικών σχολίων, για τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου. 

 

«Αισθάνθηκα προσβεβλημένη και μόνη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία»

 

«Είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι έπρεπε να μου συμπεριφερθούν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο βδομάδες -ως πρόεδρο της Επιτροπής. Αλλά δεν έγινε έτσι.

Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω με κανένα τρόπο ... ούτε στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Άρα, πρέπει να συμπεράνω ότι συνέβη επειδή είμαι γυναίκα.

Θα είχε συμβεί το ίδιο αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Στις φωτογραφίες από παλαιότερες συναντήσεις, δεν είδα να λείπουν καθίσματα. Αλλά επίσης δεν υπήρχαν και γυναίκες.

Αισθάνθηκα προσβεβλημένη και μόνη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία».

Η ανάρτηση στο twitter 

«Η επίσκεψή μου στην Τουρκία έδειξε πόσο μεγάλος είναι ο δρόμος για να καταφέρουμε να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες ως ίσες. Πάντα. Παντού.

Η ιστορία μου έγραψε πρωτοσέλιδα. Αλλά υπάρχουν τόσο πολλές ιστορίες γυναικών, οι περισσότερες πολύ πιο σοβαρές, που περνούν απαρατήρητες.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τις ακούσουμε και αυτές!»

Ούρσουλα Φον ντερ λαϊεν
ΠΗΓΗ:TWITTER