Αεροδρόμιο Μινσκ: Ακύρωση πτήσης λόγω προειδοποίησης για βόμβα

Αεροσκάφος Lufthansa
© Unsplash

Το αεροδρόμιο του Μινσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε την επιβίβαση σε αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που πραγματοποιούσε την πτήση LH1487 με προορισμό την Φρανκφούρτη, για λόγους ασφαλείας, καθώς νωρίτερα είχε λάβει κάποια ανώνυμη προειδοποίηση για πιθανή τρομοκρατική επίθεση, δηλαδή λόγω «απειλής για βόμβα».

Αεροσκάφος της Lufthansa
© Unsplash

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του αεροδρομίου του Μινσκ αναφέρεται το εξής: «Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εθνικού αεροδρομίου έφθασε το μήνυμα από άγνωστα άτομα που έγραφαν ότι προτίθενται να προβούν σε τρομοκρατική ενέργεια στην πτήση LH1487 της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa Μινσκ – Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:20 (ώρα Ελλάδας)».

Η επιβίβαση διακόπηκε, και αυτή την στιγμή πραγματοποιείται επαναληπτικός έλεγχος στο αεροσκάφος και τις αποσκευές που μεταφέρει, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ.

Υπενθυμίζεται πως το παραπάνω συμβάν γίνεται στη «σκιά» του πρωτοφανούς εναέριου θρίλερ με την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση «ζυγίζει» την απάντησή της προς το καθεστώς του Λευκορώσου Λουκασένκο. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα