Μητέρα Προτάσεβιτς: «Ζητώ με τα δάκρυα μιας μάνας, σώστε τον»

δημοσιογράφος

Για το βίντεο που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση, με τον Ρομάν Προτάσεβιτς να ομολογεί πως εκείνος βρισκόταν πίσω από τις περσινές μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Μινσκ, μιλά η μητέρα του, η οποία ζητά να «σώσουν τον γιο της».

«Ζητώ απ' όλο τον κόσμο, ζητώ με τα δάκρυα μιας μάνας, με την καρδιά μιας μάνας, ακούστε με, σας παρακαλώ, σώστε τον!» είπε συγκινησιακά φορτισμένη η Ναταλία Προτάσεβιτς, όπως μεταδίδει το ABC.

«Παρακαλώ, σώστε τον γιο μου. Θα τον σκοτώσουν. Θα τον σκοτώσουν» δήλωσε η μητέρα του δημοσιογράφου, εκφράζοντας την αγωνία της, αφότου είδε το παιδί της στο βίντεο, με την ίδια να υποστηρίζει πως το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με πούδρα για να κρύψει μώλωπες από ξυλοδαρμό.

Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε τους φόβους της για το ενδεχόμενο ο γιος της να στραγγαλιστεί. «Ξέρω πώς φαίνεται το παιδί μου, ξέρω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Και αυτό που τον ανάγκασαν να πει, ότι δεν του έχουν ασκήσει βία, αυτό είναι απόλυτο ψέμα» είπε. «Ό,τι είπε ήταν ύστερα υπό ασφυκτική πίεση» πρόσθεσε. «Τον κατηγορούν για τρομοκρατία, ποια τρομοκρατία;» διερωτήθηκε.

«Απλά έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο –όχι μόνο στον λαό της Λευκορωσίας, αλλά σε όλο τον κόσμο– τι συμβαίνει, την αδικία αυτών των εκλογών» τόνισε αναφερόμενη στις εκλογές του Αυγούστου του 2020, στις οποίες επικράτησε ο  Λουκασένκο.

Η αντίδραση του πατέρα του Ρομάν Προτάσεβιτς

«Δεν είναι τα λόγια του, δεν είναι αυτός ο τονισμός που έχει κατά την ομιλία του. Είναι συγκρατημένος και μπορείτε να δείτε ότι είναι νευρικός» είπε ο πατέρας του Προτάσεβιτς για τον γιο του, όπως μεταδίδει το skynews, προσθέτοντας ότι παρατήρησε πως δεν είναι τα δικά του τσιγάρα στο τραπέζι, καθώς αυτά δεν τα καπνίζει.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα