MO3: Γιατί δολοφονούν τους ράπερ;

Νεκρός έπειτα από πυροβολισμό ο ράπερ Μέλβιν Νομπλ, γνωστός στο ευρύ κοινό με το όνομα MO3.

O 28χρονος ράπερ MO3 δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι, η οποία τον τραυμάτισε θανάσιμα. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάλας επί του αυτοκινητόδρομου Ι-35 το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου.

Ο δράστης κινούνταν στον ίδιο δρόμο με τον ράπερ, όταν βγήκε από το αμάξι του και άρχισε να πυροβολεί. Τότε ο MO3 εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει, ωστόσο δεν στάθηκε τυχερός. Ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές. Μάλιστα, τα πυρά βρήκαν και ένα διερχόμενο αμάξι, τραυματίζοντας τον οδηγό του. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία του.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός καταπολέμησης του εγκλήματος «Crime Stoppers» προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο περιέγραψαν πως ήταν έγχρωμος και οδηγούσε ένα μαύρο σεντάν.

Η ανακοίνωση της δισκογραφικής

Ο ράπερ υπαγόταν στο δυναμικό της αμερικανικής δισκογραφικής εταιρείας Empire, η οποία μετά την είδηση του θανάτου του εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Empire έχασε ένα μέλος της οικογένειάς της σήμερα. Μοιραζόμαστε αυτή την τραγική απώλεια με την οικογένεια του MO3, την ομάδα και τους φαν. Η επιδραστική του προσωπικότητα και το απαράμιλλο ταλέντο του έφεραν χαρά και θεραπεία στo πλήθος των ακολούθων του σε όλη τη χώρα.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι να συνεχίσουμε την κληρονομιά του και να προχωρήσουμε με την ίδια ενέργεια που ο ΜΟ3 μοιραζόταν με τον κόσμο».

https://twitter.com/EMPIRE/status/1326689496235081728

«Οι επιτυχημένοι ράπερ γίνονται στόχος»

O ΜΟ3 πριν από μερικούς μήνες είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό «Flaunt», στο οποίο δήλωνε πως οι επιτυχημένοι ράπερ γίνονται στόχος. Μάλιστα, ο ίδιος είχε επισημάνει πως δεν ταξιδεύει με ασφάλεια.

Με αφορμή το θάνατο του ράπερ «Pop Smoke», o οποίος πυροβολήθηκε, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του, ο ΜΟ3 είχε δηλώσει:

«Έτσι ήταν πάντα. Ασφάλεια ή μη ασφάλεια, είσαι πάντα στοχευμένος. Το επίπεδο της επιτυχίας σου σε κάνει στόχο. Έχετε άτομα που σας βλέπουν και είναι λιγότερο τυχερά, οπότε είσαι αυτόματα στόχος. Δεν κοιτάς κανέναν, δεν ξέρεις αυτά τα άτομα, αλλά είσαι αυτόματα στόχος».sinentephksi tou mo3

ΜΟ3: Μέλος συμμορίας που μετατράπηκε σε ράπερ

Στο ίδιο περιοδικό ο ΜΟ3 είχε αναφερθεί στον εαυτό του ως ένα μέλος συμμορίας που έγινε ράπερ και δήλωνε πως η μουσική ήταν μια σανίδα σωτηρίας στις δύσκολες στιγμές που βίωνε.

O μάνατζερ του Μπράντον Ρεϊνγουότερ δήλωσε για την απώλειά του: «Τον είδα να γίνεται σταρ, από απλό παιδί. Βασικά, ήταν άστεγος όταν τον γνώρισα και κατέληξε να γίνει ένας άνθρωπος με δύναμη και με αρκετά έσοδα για να στηρίζει την οικογένειά του».

rappers pou dolophonithikan

Γιατί δολοφονούν τους ράπερ;

Από τον Tupac, τον Pop Smoke μέχρι τον Houdini, τον XXXTentacion και τον MO3, δεν υπάρχει κάποιος σαφής λόγος που οι άνθρωποι καταλήγουν να αφαιρούν τη ζωή από τους ράπερ. Μην ξεχνάμε πως οι δολοφόνοι του Tupac και του Big Poppa παραμένουν άγνωστοι 24 χρόνια μετά τα αποτρόπαια εγκλήματα.

Πολλές φορές είναι η αντιζηλία μεταξύ των ίδιων των ράπερ. Αρκετοί από τους μουσικούς που ασχολούνται με τη ραπ είναι μέλη συμμοριών, όπως για παράδειγμα ο Pop Smoke. Ο ίδιος ήταν μέλος της συμμορίας Crips και ο θάνατός του ήταν χτύπημα εκτελεστών. Ωστόσο, στην αρχή οι αστυνομικές αρχές πίστευαν πως ήταν υπόθεση ληστείας.

Άλλες, πάλι, φορές μπορεί να είναι απλώς ο φθόνος κάποιου ανθρώπου που ζηλεύει παθολογικά τα όσα έχουν καταφέρει οι ράπερ, με αποτέλεσμα να ωθείται στο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα