Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – 3 νεκροί και 27 τραυματίες

σκάφος που ναυάγησε
© AP

Τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ ακόμη 27 τραυματίστηκαν, καθώς ένα υπερφορτωμένο σκάφος, το οποίο όπως φαίνεται μετέφερε παράτυπους μετανάστες, ναυάγησε χθες Κυριακή (2/5) στην ακτή της Καλιφόρνιας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

συντρίμμια σκάφους που ναυάγησε στις ΗΠΑ
© AP

Πιο συγκεκριμένα, το σκάφος, μήκους 12 μέτρων, διαλύθηκε όταν έπεσε σε ύφαλο χθες το πρωί στην ακτή κοντά στο Σαν Ντιέγκο, αναγκάζοντας τους επιβαίνοντες να πέσουν στην θάλασσα προκειμένου να σωθούν, όπως μαρτυρούν βίντεο ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο.

«Οι διακινητές δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται»

«Ήταν ένα σκάφος διακινητών», οι οποίοι προσπαθούσαν, όπως φαίνεται, να φέρουν παράτυπους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέφρι Στίβενσον. Ο ίδιος μάλιστα, θέλησε να αποκαλύψει πως ένας άνδρας, ο οποίο είναι ύποπτος πως ήταν ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου, αυτή την ώρα ανακρίνεται.

«Οι διακινητές δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Ο εξοπλισμός ασφάλειας ήταν ανεπαρκής και προφανώς το σκάφος ήταν υπερβολικά φορτωμένο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέφρι Στίβενσον.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως οι 27 επιζώντες της τραγωδίας αυτής, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Ντιέγκο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη άνοδο των παράνομων διελεύσεων των συνόρων τους με το Μεξικό, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 172.000 συλλήψεις τον Μάρτιο, έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

συντρίμμια σκάφους
σκάφος ναυάγησε στις ΗΠΑ
Εκπρόσωπος μιλά για ναυάγιο στις ΗΠΑ
συντρίμμια σκάφους που ναυάγησε στην Αμερική
Εκπρόσωπος μιλά για το ναυάγιο
συντρίμμια σκάφους
© AP
σκάφος ναυάγησε στις ΗΠΑ
© AP
Εκπρόσωπος μιλά για ναυάγιο στις ΗΠΑ
© AP
συντρίμμια σκάφους που ναυάγησε στην Αμερική
© AP
Εκπρόσωπος μιλά για το ναυάγιο
© AP

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα