Φονικό Κολοράντο: Σκόρπισε τον θάνατο γιατί δεν τον κάλεσαν στο πάρτι

σημείο τραγωδίας στο Κολοράντο
© AP

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς ένας άντρας σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο σε πάρτι γενεθλίων. Ο λόγος; Δεν τον κάλεσαν στο συγκεκριμένο πάρτι, όπως αναφέρει η αστυνομία, γεγονός που τον εξόργισε.

Τα θύματα της επίθεσης δεν είναι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά –συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, ο οποίος μετά το φονικό έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε– και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους.

μνημείο μνήμης στο σπίτι του φονικού
© kktv.com

Οι Αρχές των ΗΠΑ, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τη μαζική αυτή δολοφονία –νωρίς το πρωί της Κυριακής ξημερώματα–, κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρουν τα ακριβή αίτια και το πραγματικό κίνητρο πίσω από την αποτρόπαια πράξη του άνδρα.

«Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν την τραγωδία που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, Βινς Νίσκι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ακούστηκαν περίπου 28 πυροβολισμοί στο μοιραίο πάρτι γενεθλίων. 

Ποιος είναι ο δράστης;

Πρόκειται για τον 28χρονο Τεόντορο Μασία, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα την κοπέλα του, Σάντρα Ιμπάρα - Πέρεζ, 28 ετών, και πέντε συγγενείς της προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Τελικά, ο θύτης εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με έναν από τους επιζήσαντες, ο ένοπλος άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο ήταν «ήσυχος και σοβαρός». Ωστόσο, πάντα έφερε μαζί του όπλο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν νόμιμο.

Να σημειωθεί πως την ώρα των πυροβολισμών τρεις έφηβοι είχαν απομακρυνθεί από το σημείο για λίγο, ενώ τρία παιδιά, ηλικίας 2, 5 και 11 ετών, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας. Κανένας ανήλικος δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το BBC.

Τι οδήγησε στο φονικό;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αστυνομία του Κολοράντο για το τραγικό αυτό συμβάν, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με κάποια από τα μέλη της οικογένειας, ενώ ο θύτης και αυτόχειρας εικάζεται πως ζήλευε παθολογικά την κοπέλα του, Σάντρα.

«Όταν δεν προσκλήθηκε στην οικογενειακή συγκέντρωση, ο ύποπτος απάντησε ανοίγοντας πυρ» είπε ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη.

Τα θύματα

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα θύματα της επίθεσης, μαζί με τον ίδιο τον θύτη, αναγνωρίζονται ως εξής:

  • Μέλβιν Πέρεζ, 31 ετών, αδελφός των Νούμπια και Χοσέ
  • Μάιρα Πέρεζ, 33 ετών, σύζυγος του Μέλβιν
  • Χοάνα Κρουζ, 53 ετών, μητέρα των Νούμπια, Μέλβιν και Χοσέ
  • Χοσέ Γκουτιέρεζ, 21 ετών, αδελφός των Νούμπια και Μέλβιν
  • Σάντρα Ιμπάρα - Πέρεζ, 28 ετών, αδελφή της Μάιρα Πέρεζ
  • Χοσέ Ιμπάρα, 26 ετών, αδελφός της Μάιρα Πέρεζ
  • Τεόντορο Μασία (δράστης), 28 ετών, είχε σχέση με τη Σάντρα Ιμπάρα - Πέρεζ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα