Επίθεση στη Λυών: Άγνωστος πυροβόλησε ορθόδοξο ιερέα (vids)

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο σε εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ορθόδοξου ιερέα.

Μια νέα επίθεση σημειώθηκε στη Γαλλία και ειδικότερα πρόκειται για ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στη Λυών, όπου ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων για την ώρα, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Έλληνα ορθόδοξο ιερέα.

Αναζητείται ο δράστης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αμέσως μετά την επίθεση ο άνδρας διέφυγε και έκτοτε οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας

Πηγή της Αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο (AFP) ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με καραμπίνα. Ενώ το BBC μεταδίδει πως ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί δύο φορές με κυνηγετικό όπλο στον θώρακα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το iefimerida, πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, πατέρα δύο παιδιών.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση έγινε την ώρα που ο ιερέας κλείδωνε την εκκλησία.

Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές Αρχές δεν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως περιστατικό τρομοκρατίας.

Επίσης, σύμφωνα με την Le Figaro, η οποία επικαλείται πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, αναφέρει πως πιθανόν πρόκειται για για προσωπικές διαφορές, καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1322570882942963713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322570882942963713%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fkosmos%2Fstory%2F240804%2Fepithesi-sti-lyon-agnostos-pyrovolise-orthodoxo-iereaΤο Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας προειδοποιεί τους κατοίκους της Λυών

Tο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, στην Place Jean-Mace. Παράλληλα, προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM