Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνει η Γαλλία, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00.

Η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και αφορά όλη τη Γαλλία και όχι συγκεκριμένες περιοχές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, καθώς τα κρούσματα στη Γαλλία συνεχίζουν να αυξάνονται. Ένας συμπληρωματικός παράγοντας σε αυτή την απόφαση ήταν και η μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία εγείρει ερωτήματα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο σύνολο της επικράτειας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 18.00, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο, για τουλάχιστον 15 ημέρες»

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αυστηροποιεί και άλλο. Ήδη στην Ιταλία παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό έως τα τέλη Απριλίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Παράλληλα στη Γερμανία ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο με τρεις μήνες πριν αρχίσει να αποδίδει πραγματικά η εμβολιαστική εκστρατεία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM