Βραζιλία: Χτίζεται νέο άγαλμα του Ιησού ψηλότερο από του Ρίο

Ιησούς
Πηγή: bbc.com

Ψηλότερο από το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο πρόκειται να είναι ένα νέο άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία, σύμφωνα με το CNN. Το νέο άγαλμα κατασκευάζεται στην πόλη Ενκαντάδο, στα νότια της χώρας, και αναμένεται να έχει ύψος 43 μέτρων μαζί με τη βάση του. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2019, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα, τοποθετήθηκαν  το κεφάλι και τα χέρια του αγάλματος. 

Η ιδέα για την κατασκευή του αγάλματος ήταν του τοπικού πολιτικού προσώπου Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, ενώ το κόστος των περίπου 353.000 δολάρια θα καλυφθεί από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών. Στο άγαλμα θα υπάρχει εσωτερικός ανελκυστήρας που θα δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα από ύψος 43 μέτρων.

άγαλμα Ιησού
Πηγή: cnn.com

Η οργάνωση Friends of Christ Association (AACristo), η οποία έχει αναλάβει να χτίσει το άγαλμα ανέφερε στο cnn.com ότι το συγκεκριμένο άγαλμα του Ιησού θα είναι το τρίτο ψηλότερο στον κόσμο, μετά από ένα άγαλμα που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μεξικό και ένα στην Πολωνία. Είναι έργο του γλύπτη Τζενέσιο Γκόμες Μούρα και του γιου του, Μάρκους.

"Θα υπάρχει ένας γυάλινος ανελκυστήρας από όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες", δήλωσε ο επικεφαλής επόπτης του έργου Άρτουρ Λόπεζ Ντε Σόουζα, στον ιστότοπο του AACristo. ’’Στόχος είναι να ενισχυθεί ο τουρισμός στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή’’. Σημειώνεται πως το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Βραζιλίας, εδώ και 90 χρόνια.

 

Ιησούς
Ιησούς
Ιησούς
Ιησούς
Πηγή: bbc.com
Ιησούς
Πηγή: bbc.com
Ιησούς
Πηγή: bbc.com