Νιγηρία: Νεκροί και καμένα σπίτια μετά την φωτιά από ανατροπή βυτιοφόρου

ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος και φωτιά στη Νιγηρία
© ilkha.com

Τραγωδία με τουλάχιστον 12 άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε περιοχή στην κεντρική Νιγηρία, έπειτα από ανατροπή ενός βυτιοφόρου οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο καύσιμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

φωτιά από ανατροπή βυτιοφόρου στην Νιγηρία
© news24.com

Όπως αναμεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βυτιοφόρο όχημα ανατράπηκε σε έναν δρόμο, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Αγκάτου, στην πολιτεία Μπένουε της Νιγηρίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μια μεγάλη φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα σε κοντινά σπίτια και καταστήματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων πρόκειται να αυξηθεί

«Δώδεκα πτώματα ανέσυραν από την περιοχή της τραγωδίας χθες διασώστες, ενώ 50 σπίτια και καταστήματα κάηκαν», σημείωσε ο Εμάνουελ Σίορ, ένας από τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Μπένουε. Βέβαια, ο τελικός απολογισμός από το ατύχημα είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την πυρκαγιά. Επιπλέον, ο Σίορ τονίζει: «Οι διασώστες συνεχίζουν να "χτενίζουν" την περιοχή για να καθορίσουν εάν κι άλλοι σοροί πιθανόν βρίσκονται μέσα στα καμένα κτίρια». 

Τέλος, να σημειωθεί πως οι εκρήξεις βυτιοφόρων οχημάτων και αγωγών πετρελαίου αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, η οποία είναι η πρώτη χώρα-παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική. Ωστόσο, την ίδια ώρα, η πλειονότητα των περίπου 200 εκατομμυρίων κατοίκων της ζει μέσα στη φτώχεια. Παράλληλα, οι υποδομές και οι μεταφορές στην περιοχή είναι ξεκάθαρα ανεπαρκείς.

ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος και φωτιά στη Νιγηρία
φωτιά στην Νιγηρία
φωτιά από ανατροπή βυτιοφόρου
ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος και φωτιά στη Νιγηρία
© aa.com.tr
φωτιά στην Νιγηρία
© tribuneonline.com
φωτιά από ανατροπή βυτιοφόρου
© flipoboard.com

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα