Ισραήλ: Τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί – Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Ιερουσαλήμ
© Unsplash

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τη Δευτέρα από την ισραηλινή αστυνομία, καθώς φέρεται να μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ κοντά σε μια γειτονιά που ήταν το επίκεντρο παλαιστινιακών διαδηλώσεων, σύμφωνα με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

«Ο επιτιθέμενος πυροβόλησε και σκότωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκυ Ρόζενφελντ. Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, ανέφερε πως δύο άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ένας σοβαρά και ένας ελαφρά με μαχαιρώματα στο πάνω μέρος του σώματος.

ανάρτηση Twitter
© Twitter

Επιπλέον, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Zaka, η οποία έστειλε επίσης ένα πλήρωμα στο σημείο, επιβεβαίωσε πως ο φερόμενος ως επιτιθέμενος σκοτώθηκε. Η αστυνομία είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε «εξουδετερωθεί».

Αξίζει να αναφερθεί πως ένας από τους άνδρες φορούσε στολή Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε, τον άνδρα να γονατίζει στο έδαφος, έχοντας ένα μαχαίρι στην πλάτη του.  Ωστόσο, «ο στρατιώτης έλαβε ιατρική περίθαλψη στη σκηνή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη», όπως δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση.

επίθεση με μαχαίρι
© Twitter

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου οι εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις και συνέβαλαν ώστε να ξεσπάσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και μαχητές της Γάζας για 11 ημέρες με βομβαρδισμούς, εκτόξευση ρουκετών κ.ο.κ.. Ακόμα και τώρα βέβαια, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη τόσο στη Σεΐχ Τζάρα όσο και στο Τέμενος Αλ-Άκσα στη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

επίθεση σε δύο ισραηλινούς
© aljazeera.com

Ο Imran Khan του Al Jazeera, ανέφερε από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ότι πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό «που αυξάνει την ένταση» στην περιοχή, με έντονη παρουσία πολλών αστυνομικών αυτοκινήτων και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως για 4η συνεχόμενη ημέρα είναι σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, μετά τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την περιοχή για συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα