Μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου για μία ώρα

NYT
pbs.org

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν σήμερα, για περίπου μία ώρα, οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες ενημέρωσης του κόσμου, όπως οι Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και το Bloomberg News, το CNN και το BBC. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc, ο οποίος επίσης δεν λειτουργούσε. Η Amazon δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.

Σχεδόν 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν επίσης προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ενώ περισσότεροι από 2.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Downdetector.com.

Guardian
Twitter

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε Error 503 Service Unavailable περίπου στις 13.20 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techchrunch.com, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο Financial Times. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία λίγο πριν από τις 14.00 ώρα Ελλάδος. Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

FT
Twitter