Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα εγκαίνια νέου καθεδρικού ναού

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα στα εγκαίνια νέου καθεδρικού ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του –η οποία αποτελείται από τον πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμ. κ. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον αρχιδιάκ. Ιωάννη Μπούτση, τον γενικό διευθυντή της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και πρώην πολιτικό διοικητή Αγίου Όρους κ. Κώστα Δήμτσα– υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο θεοφιλ. επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου τους υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των κ. Χρυσοστόμου και Ιερώνυμου, ο προκαθήμενος της κατά Κύπρον Εκκλησίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της συνοδείας του, παρουσία των μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των εγκαινίων του νέου καθεδρικού ναού των επισκόπων και των λοιπών ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών.