Γιατί ο ΟΗΕ δεν ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού από παγκόσμιους ηγέτες;

ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε χθες ότι δεν μπορεί να ζητήσει από παγκόσμιους ηγέτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, καθώς αξιωματούχοι της Πόλης της Νέας Υόρκης δηλώνουν ότι πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της νόσου πρέπει να απαιτούνται για τον οποιοδήποτε εισέρχεται στην αίθουσα της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ.

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών - συνοδευόμενοι από αμέτρητο αριθμό διπλωματών - αναμένεται να βρεθούν στην Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ορισμένοι ηγέτες δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στην έδρα του ΟΗΕ και θα στείλουν βιντεοσκοπημένες ομιλίες.

Αξιωματούχοι της Πόλης της Νέας Υόρκης ανέφεραν στα Ηνωμένα Έθνη ότι σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης, οι άνθρωποι «που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ για να εισέλθουν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικά εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση στην αίθουσα».

Διαβάστε στο Health4u τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Reuters