Συνομιλίες Ρωσίας - Κίνας για ζητήματα ασφαλείας

κινα ρωσια

 

 

Ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, ο Νικολάι Πατρουσέφ, θα έχει συνομιλίες εντός της ημέρας με τον Τσεν Ουεντσίνγκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αρμόδιο για ζητήματα που άπτονται της αστυνομίας, νομικών ζητημάτων και της συλλογής πληροφοριών, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Πατρουσέφ και Τσεν, διευκρίνισε το RIA. Ο κινέζος αξιωματούχος ονομάστηκε τον Οκτώβριο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής πολιτικών και νομικών υποθέσεων, που είναι το κορυφαίο αξίωμα στην Κίνα ως προς τα ζητήματα ασφαλείας.

Ο κ. Πατρουσέφ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), θεωρείται γενικά από τα πιο σκληρά «γεράκια» στον στενό κύκλο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι διμερείς συνομιλίες για ζητήματα ασφαλείας γίνονται κάθε χρόνο. Πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει πως οι δύο χώρες ενίσχυσαν τις σχέσεις τους σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο μετά την ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.