Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα στην Αλβανία! Αγώνας δρόμου για να σωθούν εγκλωβισμένοι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αλβανία, μετά το χτύπημα του σεισμού 6,4 Ρίχτερ, με 18 νεκρούς μέχρι στιγμής, πάνω από 600 τραυματίες και δυστυχώς αρκετούς εγκλωβισμένους.

Σ΄ ένα σύντομο διάγγελμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό όπως χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεσμεύτηκε ότι τα σωστικά συνεργεία θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος. Ο Ράμα ανέφερε ότι μέχρι τώρα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 41 άτομα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα δεκάδες άλλα.

Έντονη συνεχίζει να είναι, ωστόσο,  η μετασεισμική δραστηριότητα και έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 18 μετασεισμοί άνω των 4 ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος μάλιστα είχε μέγεθος 5,4 ρίχτερ.

Αγώνας δρόμου για τους εγκλωβισμένους

Η κινητοποίηση για βοήθεια στους εγκλωβισμένους από τον φονικό σεισμό είναι μεγάλη. Η Ελλάδα δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή της έστειλε ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό.

Συγκεκριμένα, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130  της Πολεμικής Αεροπορίας με 26 άνδρες της ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τεχνικό εξοπλισμό μετέβηκε στην Αλβανία προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις για