Λινού: «Αν όλα πάνε καλά, στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε ανοσία της αγέλης»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας έχει κάνει αίτηση για τον εμβολιασμό

«Μας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα και πολύ περισσότερες ευθύνες», δήλωσε για τον εμβολιασμό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, 4 εκατ. άνθρωποι θα εμβολιαστούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, «οπότε χρειαζόμαστε και μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση για να πούμε ότι ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού είναι άνοσο και επομένως δεν είναι εύκολο να υπάρχει διασπορά του ιού». Με βάση τους σχεδιασμούς εκτίμησε ότι «περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφόσον όλα πάνε καλά».

«Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε πολύ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Λινού μίλησε για τη μέθοδο mRNA και υπογράμμισε ότι έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλα νοσήματα, μεταξύ των οποίων και για τον καρκίνο.

Εμβόλιο και παρενέργειες

Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως παρατηρούνται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες, είπε η κ. Λινού, μη αποκλείοντας πάντως την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι», έπειτα από 20-30 χρόνια. Ωστόσο, συνέχισε, «η πιθανότητα εμφάνισης μακροχρόνια ενός ήπιου νοσήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ υψηλή πιθανότητα που έχει κάποιος να χάσει τώρα τη ζωή του από κορονοϊό».

Τέλος, να σημειωθεί πως η κ. Λινού έχει κάνει αίτηση για εμβολιασμό στον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM