Παγώνη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν φέτος γιατί αυτό σημαίνει συνωστισμός»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, μιλώντας για τον κοροναϊό, τόνισε ότι φέτος είναι αδύνατον να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς κάτι τέτοιο συνδέεται άρρηκτα με τον συνωστισμό, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το ρεβεγιόν εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια τόνισε αρχικά λοιπόν πως «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καθώς αυτό σημαίνει συνωστισμός». Συμπληρώνοντας πως «αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας».

«Αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα»

«Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» πρόσθεσε.

«Απίθανο σενάριο τα 1.000 με 2.000 κρούσματα ημερησίως»

Ενώ στη συνέχεια επισήμανε πως τα 1.000 με 2.000 κρούσματα ημερησίως είναι απίθανο σενάριο. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως «εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα), τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα». Προειδοποιώντας την ίδια ώρα για την περίοδο των εορτών και τονίζοντας πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε εκείνη την περίοδο σε καμία περίπτωση και να επιτρέψουμε τον συνωστισμό και κατ' επέκταση την αύξηση των κρουσμάτων.

«Τα ΜΜΜ είναι πηγή μετάδοσης»

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» σημείωσε.

Η διαφορά κοροναϊού και απλής γρίπης

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι «αν δεν φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν». Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη τόνισε η ίδια.

«Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα»  «Ξεκινάνε (το χειμώνα) οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

«Τα συμπτώματα γρίπης - COVID είναι ίδια περίπου»

«Τα συμπτώματα γρίπης - COVID είναι ίδια περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως».

«Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί» συμπλήρωσε κλείνοντας η κυρία Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM