Σκαφιδά για #MeToo: «Πονάει η καρδιά μου και η ψυχή μου»

Σκαφιδά
(Πηγή: Facebook)

Η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, την οποία βλέπουμε τηλεοπτικά στη σειρά «Έξαψη», ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», και μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά, την προσωπική της ζωή, αλλά και το ελληνικό #MeToo.

«Ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω φασαρία κι όλοι έπαθαν σοκ όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός»

Αρχικά, μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Γιούλικα Σκαφιδά ανέφερε πως είναι γενικά ήσυχη αλλά χρειάζεται να διοχευτεύει την ενέργειά της κάπου. Πιο συγκεκριμένα, δήλώσε: «Στην πολύ αρχή της καριέρας μου διάβασα κάτι που με στιγμάτισε. Αν το κοινό ιντριγκάρεται περισσότερο από την προσωπική σου ζωή από ό,τι από την επαγγελματική σου, κάτι έχεις κάνει λάθος. Είμαι ούτως ή άλλως ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω φασαρία κι όλοι έπαθαν σοκ όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός».

Γιούλικα Σκαφιδά
(Πηγή: Facebook)

«Δεν ήμουν ποτέ η ψυχή του πάρτι, δεν ήμουν ποτέ στο επίκεντρο»

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήμουν ποτέ η ψυχή του πάρτι, δεν ήμουν ποτέ στο επίκεντρο. Είμαι ήσυχη γενικά και βρήκα ένα τρόπο να φυλάω την ενέργειά μου για τη δουλειά μου. Αλλιώς θα είχα τρελαθεί. Τρέλες έχω κάνει. Στα 16 ξύρισα τα μαλλιά μου στο μπάνιο και η μαμά μου φρίκαρε, ο μπαμπάς μου γέλαγε. Πήρα το ξυραφάκι του μπαμπά και τα ξύρισα. Εγκεφαλικό η κυρία Βασίλική. Είναι μια τρέλα που τη θυμάμαι. Ίσως η πιο μεγάλη τρέλα που έκανα στη ζωή μου είναι που αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Κανείς δεν το περίμενε, ήμουν της θετικής κατεύθυνσης, ήθελα να γίνω αστροφυσικός» ανέφερε.

«Από τη μία νιώθεις ανακούφιση, αλλά από την άλλη ανάμικτα συναισθήματα με φοβερή αμηχανία»

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το κίνημα #MeToo, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος, η Γιούλικα Σκαφιδά σημείωσε ότι παρακολούθησε τις εξελίξεις με φοβερή αμηχανία και ανάμεικτα συναισθήματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Από τη μία νιώθεις μια ανακούφιση ότι υπάρχει μια προοπτική ο χώρος να γίνει ακόμα πιο φωτεινός, αλλά από την άλλη ανάμικτα συναισθήματα με φοβερή αμηχανία, γιατί δεν είμαστε πολλοί, γνωριζόμαστε με τους άλλους, θύτες ή θύματα, έχουμε βγει, έχουμε φάει, έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει και είναι σοκαριστικό».

«Συνειδητοποιώ ότι έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που είχαν πόνο»

Και συνέχισε: «Όλοι έχουμε ακούσει κάτι. Όλοι ξέρουμε από ένα περιστατικό, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να ξέρεις το περιστατικό, από το να σου αποκαλύπτεται μια ολοκληρωμένη εικόνα». Και συμπλήρωσε: «Συνειδητοποιώ ότι έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που είχαν πόνο και κουβαλούσαν ένα βάρος στην ψυχή τους πολλά χρόνια, αλλά βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα με το χαμόγελο».

«Το θέατρο είναι ένας χώρος φωτεινός, όπως και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί»

Επιπλέον, είπε: «Στο μυαλό μου, το θέατρο είναι ένας χώρος φωτεινός, όπως και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα και όλα αυτά έγιναν για κάποιο λόγο» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν σε άλλους επαγγελματικούς χώρους».

Και εξήγησε: «Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να καταδικάσω, να πάρω μια πέτρα αλλά να έρθει μια νέα μέρα, να μην υπάρχει σεξισμός στην κοινωνία μας, να μην κρίνουμε τους ανθρώπους, να μην είμαστε έτοιμη επειδή δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα. Με όλες αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν διαπίστωσα πόσο συντηρητική κοινωνία είμαστε».

«Λίγο αν μας ξύσεις από κάτω, Χριστέ μου, πόσος συντηρητισμός!»

Αμέσως μετά, είπε: «Νομίζουμε ότι είμαστε μοντέρνοι και εναλλακτικοί. Λίγο αν μας ξύσεις από κάτω, Χριστέ μου, πόσος συντηρητισμός! Συγχωρήστε μου λίγο τον τρόπο, άναψα, αλλά πρέπει να αφήσουμε τις γυναίκες στην ησυχία τους» σημείωσε με αφορμή την κλασική ερώτηση «γιατί τώρα;» που εκφράστηκε κατά κόρον μετά τις αποκαλύψεις της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα