«MasterChef»: Γιατί ο Κωστάκος είχε τον τελευταίο λόγο στη χθεσινή αποχώρηση;

Γιατί ο Αθηναγόρας Κωστάκος ήταν εκείνος που ζήτησε από τον Νίκο Σκορδάκη να αφήσει την ποδιά του και να αποχωρήσει από την κουζίνα του «MasterChef»;

Στο χθεσινό επεισόδιο του «MasterChef» η δοκιμασία για το Silver Award μας καθήλωσε, με τη Μαργαρίτα να αναδεικνύεται νικήτρια, κριτές και καλεσμένο να την αποθεώνουν και τους χρήστες να γράφουν διθυραμβικά σχόλια για τη νίκη της.

Η Μαργαρίτα ενθουσίασε τον Κωστάκο

Μάλιστα, ο καλεσμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος (και νικητής του «Top Chef» στο παρελθόν) είπε με περίσσιο θαυμασμό, απευθυνόμενος στη Μαργαρίτα: «Δεν ξέρω πώς τα σκαρφίστηκες, αλλά τα πιάτα σου αν τα έτρωγα σε εστιατόριο θα καλούσα σίγουρα τους σεφ να ρωτήσω πώς τα έφτιαξαν. Είσαι γεννημένη να κάνεις αυτό που κάνεις. Είσαι ταλέντο».

«Εικασίες-φωτιά» στο Twitter

Ωστόσο, το κοινό δεν στάθηκε μονάχα στη δοκιμασία, τα 10.000 ευρώ ή τη νίκη της Μαργαρίτας. Η παρουσία του κορυφαίου σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου εξέπληξε ευχάριστα τους διαγωνιζομένους, ωστόσο εγείρει και ορισμένες απορίες στο τηλεοπτικό κοινό. Κι αυτό, γιατί η άνεση και οι πρωτοβουλίες του κ. Κωστάκου μάς δημιουργούν εύλογες υποψίες και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν χθες είχαμε ένα μεγάλο, ίσως και το μεγαλύτερο, spoiler για την επόμενη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής του Star.

Τι μας έκανε να αναρωτιόμαστε;

Πιο συγκεκριμένα, τα σχόλια και οι υποψίες «φούντωσαν» όταν είδαμε τον Αθηναγόρα Κωστάκο να προτρέπει τον Νίκο Σκορδάκη να αφήσει την ποδιά του και να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Και ναι, καλά έκανε, θα μου πείτε, καθώς ο Νίκος ήταν εκείνος με την πιο αδύναμη προσπάθεια και, όπως ανακοινώθηκε, εκείνος θα αποχωρούσε.

Το ζήτημα όμως είναι πως αυτό συνήθως, το να αφήσει δηλαδή ο διαγωνιζόμενος την ποδιά του στον πάγκο και να φύγει, είναι κάτι το οποίο ακούμε από το στόμα ενός από τους τρεις κριτές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε χθες. Και για πρώτη φορά, μιας και δεν το έχουμε ξαναδεί σε κανένα προηγούμενο επεισόδιο, ο καλεσμένος ήταν εκείνος που αποχαιρέτισε τον παίκτη που αποχωρούσε. Τυχαίο; Ή μήπως όχι και τόσο;

Πρόκειται για τηλεοπτική επιστροφή του Κωστάκου, και μάλιστα στο «MasterChef»;

Η πρωτοβουλία αυτή του σεφ Κωστάκου (και κουμπάρου του λατρεμένου μας Κουτσόπουλου) φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη, αλλά λιγάκι μεθοδευμένη, καθώς πολλοί αναφέρουν πως είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει έναν από τους τρεις κριτές στην επόμενη σεζόν του διαγωνισμού.

Άλλοι λένε πως θα αποχωρήσει από το δυναμικό της επιτροπής του διαγωνισμού ο «θείος» Λεωνίδας Κουτσόπουλος και άλλοι ο Πάνος Ιωαννίδης. Βέβαια, η πιθανότητα για μια τέτοια έκβαση φαίνεται να μην ενθουσίασε τον κόσμο, μιας και τα αρνητικά σχόλια «έπεσαν βροχή» στα social media.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο από την πλευρά των κριτών ή της παραγωγής, ωστόσο οι εικασίες μετά την «πρόβα τζενεράλε» του Αθηναγόρα Κωστάκου ίσως και να μας προετοιμάζουν για την επιστροφή του σεφ στην τηλεόραση – στο παρελθόν είχε τη δική του μαγειρική εκπομπή για μια σεζόν.

Πώς αντιμετώπισαν οι χρήστες του Twitter ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το κοινό δεν καλοδέχτηκε αυτό το κόνσεπτ και την ενσωμάτωση του Αθηναγόρα Κωστάκου στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Κι αυτό, γιατί οι τωρινοί κριτές έχουν αγαπηθεί υπέρ το δέον από το κοινό και μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του διαγωνισμού οφείλεται σε αυτούς τους τρεις.

Δείτε μερικά από τα κορυφαία σχόλια των χρηστών στο Twitter:

Από εδώ και πέρα, αναμένουμε τη  συνέχεια και όποια επίσημη ανακοίνωση για την πορεία του «MasterChef» την επόμενη σεζόν και τις όποιες αλλαγές.

Εσείς θα θέλατε να δείτε τον «αυστηρό» Αθηναγόρα Κωστάκο στο team των κριτών του διαγωνισμού την επόμενη σεζόν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM