Ματίκα: «Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη»

Θάλεια Ματίκα Πάμε Δανάη
© megatv.com

Η γνωστή ηθοποιός, Θάλεια Ματίκα, μίλησε στη Δανάη Μπάρκα, τονίζοντας πως για εκείνη ήταν μια εφιαλτική εμπειρία όλο αυτό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα #metoo, αλλά και για το πως βίωσε την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό της «τυχερό», καθώς στην πρώτη καραντίνα δούλευε και ταξίδευε στην Κύπρο για τη σειρά «8 Λέξεις».

«Βίωσα σαδιστική συμπεριφορά στην πρόβα»

Καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

«Άκουσα πράγματα που δεν μπορώ να φανταστώ για ανθρώπους που γνώριζα. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο δρόμος που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου είναι πολύ σημαντικό. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένας από τους πολλούς χώρους που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν, ένας από αυτούς, παρότι είναι προβεβλημένοι και με εξουσία, δεν βγήκε δημόσια και με σθένος να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί τα λάθη του. Βγες, φόρα παντελόνια και τοποθετήσου. Αρρωστήσαμε με τις αποκαλύψεις και όσα ακούσαμε. Αυτοί που κατηγορούνται δεν αρρώστησαν; Δεν αναρωτήθηκαν τι έχουν κάνει και τι έχε συμβεί;» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Θάλεια Ματίκα Πάμε Δανάη
© megatv.com

Και πρόσθεσε: «Ο κακοποιητής θα είναι πάντα κακοποιητής. Είναι δύσκολο έναν τέτοιο άνθρωπο να τον βάλεις στον ίσιο δρόμο. Το να μη φοβόμαστε να μη μιλήσουμε, θα μπορέσει να περιθωριοποιεί αυτούς τους ανθρώπους»

Η δική της εμπειρία

«Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη. Βίωσα σαδιστική συμπεριφορά στην πρόβα. Ήταν εφιαλτική εμπειρία για μένα. Είναι πολύ αρρωστημένο. Δεν με ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα καθόλου. Προτιμώ σχέσεις, αγάπης, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Πολύ ωραία η κίνηση του #metoo, αλλά πρέπει η πολιτεία να θεσπίσει κάποια μέτρα, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Και να υπάρχουν και δομές για να υποστηριχθούν οι γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση στο σπίτι τους» τόνισε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα