STRANGER THINGS: Στον 4o κύκλο μαθαίνουμε τα πάντα για την Eleven

Stranger Things στο Netflix
Πηγή: AP

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν ως γνωστόν στη φανταστική πόλη Χόκινς των ΗΠΑ. Μία παρέα από παλιόπαιδα που αρέσκεται στα παιχνίδια ρόλων και στις βόλτες με τα ποδήλατα, λαμβάνει παράξενα και τρομακτικά μηνύματα πίσω από τους τοίχους των δωματίων.

Εκλεκτό μέλος της παλιοπαρέας είναι και η Eleven, το νούμερο Ένδεκα δηλαδή, που κανείς ποτέ δεν αναρωτήθηκε αντί για όνομα, γιατί φέρει αριθμό. Ε λοιπόν, στον τέταρτο κύκλο της αγαπημένης σειράς, αποκαλύπτονται όλα. Ή σχεδόν όλα.

Όσοι είστε φαν της σειράς, ξέρετε ήδη που βρισκόμαστε και μάλλον τι θα συναντήσουμε. Όσοι δεν γνωρίζετε, τότε σπεύστε να δείτε τους τρεις πρώτους κύκλους.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον πρώτο συναρπαστικό κύκλο και τη δεύτερη ακολουθία, ήρθε και ένας τρίτος κύκλος, λίγο παιδικός αφηγηματικά. Το «τέρας» μετατράπηκε σε μία καρικατούρα τρόμου και τα σκηνικά με τα εφηβάκια στο εμπορικό κέντρο να τρώνε καραμελίτσες και παγωτά κάπως ξένισε τους υποστηρικτές της παντοτινής αγωνίας. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι η σειρά ποτέ δεν συστήθηκε ως θρίλερ, αλλά ως μία παιδική περιπέτεια, ένα μεταμοντέρνο και μεταφυσικό Stand By Me που αντί για ένα τσούρμο αγοριών που ψάχνουν ένα πτώμα, παρακολουθούμε μία παρέα πιτσιρικάδων να αναζητά λύσεις σε υπερφυσικές καταστάσεις.

Από το teaser που μας προσέφερε το Netflix μαθαίνουμε γιατί και πως η Eleven λέγεται Ένδεκα και προφανώς πως καταφέρνει και περνά στην άλλη διάσταση για να ψάχνει τους αγνοούμενους φίλους της. Ενδιαφέρον στον τέταρτο – και μάλλον τελευταίο κύκλο – θα έχει και η παρουσία των εφήβων πρωταγωνιστών που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν πετάξει μπόι και δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα 12χρονα του πρώτου κύκλου.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα