Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία- 10η η Ελλάδα, 16η η Κύπρος

italia
eurovision.tv

Νικήτρια για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε η Ιταλία  με τους εντυπωσιακούς Maneskin.

Η Ιταλία έχει συμμετάσχει 46 φορές στον τελικό στον διαγωνισμό τραγουδιού και μόλις 2 φορές έχει βγει πρώτη-κι άλλη μία σήμερα, τρίτη, με ένα ιταλικό ροκ τραγούδι-ύμνο στην διαφορετικότητα.

Οι χώρες που ξεχώρισαν στην αρχική τριάδα ήταν Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία με την γειτονική Ιταλία να αποσπά 524 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το μεγάλο φαβορί, η Γαλλία με 499 βαθμούς και η Ελβετία στην τρίτη θέση με 432 βαθμούς.

Οι Måneskin έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τερμάτισαν δεύτεροι σε τηλεοπτικό talent show της ιταλικής τηλεόρασης. Οι επόμενες δισκογραφικές δουλειές τους έγιναν εμπορικές επιτυχίες, ενώ με τα κομμάτια τους σκαρφάλωσαν στην κορυφή των ευρωπαϊκών charts.

italia
eurovision.tv

Η τελική κατάταξη

Τέσσερις χώρες φαίνεται πως δεν άρεσαν καθόλου στο κοινό, το οποίο δεν τους έδωσε κανένα βαθμό.

Μηδέν βαθμούς λοιπόν πήραν από το televoting οι εξής χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία. Η Αγγλία μάλιστα δεν πήρε ούτε από τις κριτικές επιτροπές βαθμους και δεν συγκέντρωσε κανέναν βαθμό.

  Η Κύπρος πήρε από κοινό 44 βαθμούς και συνολικά 94. Η Ελλάδα πήρε από το κοινό 79 βαθμούς και συνολικά συγκέντρωσε 170 βαθμούς. 

Η τελική κατάταξη των χωρών:

  1. Ιταλία
  2. Γαλλία
  3. Ελβετία
  4. Ισλανδία
  5. Ουκρανία
  6. Φινλανδία
  7. Μάλτα
  8. Λιθουανία
  9. Ρωσία
  10. Ελλάδα
  11. Βουλγαρία
  12. Πορτογαλία
  13. Μολδαβία
  14. Σουηδία
  15. Σερβία
  16. Κύπρος
  17. Ισραήλ
  18. Νορβηγία
  19. Βέλγιο
  20. Αζερμπαϊτζάν
  21. Αλβανία
  22. Σαν Μαρίνο
  23. Ολλανδία
  24. Ισπανία
  25. Γερμανία
  26. Αγγλία
grece-cyprus-eurovision

Ελλάδα και Κύπρος

Εντυπωσιακό άνοιγμα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ, έκανε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού.

Η κυπριακή συμμετοχή με το "El Diablo" ήταν η πρώτη κατά σειρά στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (22/05), με την 26χρονη τραγουδίστρια να είναι ιδιαίτερα εκρηκτική και να αποσπά μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό στο τέλος της ερμηνείας της.

elena-tsagrinou
eurovision.tv

 Η αποστολή της Κύπρου έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ την Έλενα Τσαγκρινού συνόδευαν στη σκηνή τέσσερις ακόμα χορεύτριες, ντυμένες στα κόκκινα, οι οποίες κλέβουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους.

el-diablo
eurovision.tv

Η Έλενα Τσαγκρινού φόρεσε μία εκθαμβωτική δημιουργία της παγκοσμίου φήμης fashion designer Celia Kritharioti, με μέταλλο, πολύτιμους λίθους και κρύσταλλα, ενώ το χτένισμά της επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος και το make-up η Κορίνα Τακαρώνη.

H Stefania και το "Last Dance" έβαλαν «φωτιά» στη σκηνή του «Ahoy Arena» στο Ρότερνταμ, όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός της φετινής Eurovision.

stefania
eurovision.tv

Η Stefania ήταν η 10η κατά σειρά τραγουδίστρια που βγήκε στη σκηνή και η πιο νεαρή συμμετέχουσα στη φετινή διοργάνωση, εκπροσωπώντας τη χώρα μας με το "Last Dance", αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Η εμφάνιση της Ελλάδας, ήταν πολύ καλή ενώ είχε εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Stefania είναι φέτος η νεαρότερη διαγωνιζόμενη.

eurovision
eurovision.tv

Η 18χρονη εκπρόσωπος της Ελλάδας τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μωβ που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή μόδας, Βρεττού Βρεττάκου και είναι κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

stefania
eurovision.tv

Την χορογραφία είχε επιμελήθει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ ο Γιάννης Μουρίκης υπέγραψε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών.

stefania
eurovision.tv

Μαζί με τη Stefania στην σκηνή εμφανίστηκαν οι έμπειροι χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Κώστας Πουλόπουλος.