Eurovision 2021: Οι Maneskin και η Γαλλίδα «γκρέμισαν» τις συμμαχίες - Ποιοι έφυγαν χωρίς βαθμούς

Οι Maneskin
Φωτογραφία: eurovision.tv

Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision ήταν η Ιταλία, με τους Maneskin και τον ερμηνευτή Damiano David. Αν και η βαθμολογία των επιτροπών ανέβασε ψηλά την Ελβετία, η ψηφοφορία του κοινού ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει τη νίκη στη γειτονική χώρα. Αν και η δεκάδα του διαγωνισμού κινήθηκε περίπου με τις στοιχηματικές, η δυσάρεστη έκπληξη ήταν η 16η θέση της Έλενας Τσαγκρινού με το «El diablo». 

Η Κύπρος θυμίζουμε πως άνοιξε τη σειρά των εμφανίσεων, γεγονός που έπαιξε αρνητικό ρόλο στην ψηφοφορία, η Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Laste Dance» κατέκτησαν την 10η θέση στον διαγωνισμό. 

Η παρέα από το Γυμνάσιο που «κέρδισε» την Ευρώπη

Το συγκρότημα των Måneskin, μια παρέα φίλων από το Γυμνάσιο που έγιναν γνωστοί στη χώρα τους μέσα από το τηλεοπτικό σόου «X – Factor» και το δυναμικό χαρντ ροκ κομμάτι τους «Zitti e Buoni» κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Ένα κομμάτι – μανιφέστο που μέσα από τους στίχους του ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και φωνάζει στους απανταχού αρνητικούς σχολιαστές «Σκάσε και συμμορφώσου». Πρωταγωνιστής του γκρουπ ο τραγουδιστής του, με στυλ και εμφάνιση αλά Φρέντι Μέρκιουρι έφερε τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία, αφού κέρδισε τους φανς της Eurovision.

Εντυπωσίασε η ερμηνεία της Γαλλίδας

 Το «Voilà», ένα υπέροχο μελωδικό τραγούδι στο στυλ του γαλλικού σανσόν από την εξαιρετική Barbara Pravi ήταν αν μη τι άλλο από καλλιτεχνικής άποψης, ό,τι καλύτερο έχουμε στον φετινό διαγωνισμό. Με τη μοναδική χροιά της φωνής της και με λιτή σκηνική παρουσία, η Γαλλία δικαίως κέρδισε τη δεύτερη θέση.

Ποιοι έφυγαν χωρίς βαθμούς από το Ρότερνταμ

Το κοινό του μουσικού διαγωνισμού γύρισε την πλάτη σε τέσσερα τραγούδια, τα οποία έστειλε στις τελευταίες θέσεις. Πρόκειται για την Βρετανία, την Ισπανία, την Γερμανία αλλά και την διοργανώτρια Ολλανδία.

Μάλιστα, οι παραπάνω χώρες μπορεί να είναι συνηθισμένες στις χαμηλές βαθμολογίες, όμως έκπληξη αποτελεί το γεγονός, ότι η Βρετανία δεν πήρε ούτε μία ψήφο από την κριτική επιτροπή.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα