Κόκκινο Ποτάμι: Ράγισαν καρδιές στα τελευταία γυρίσματα (pics)

Το «Κόκκινο Ποτάμι» πλησιάζει στο τέλος του, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς του Μανούσου Μανουσάκη.

Η αποτύπωση της άγριας δολοφονίας του μητροπολίτη Θεόκλητου από τους Νεότουρκους σόκαρε τους τηλεθεατές.

Μάλιστα, ο ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης που υποδύεται τον μητροπολίτη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια ξεχωριστή και συνάμα δημιουργική σκηνή που δεν έχω ξαναζήσει, στην τηλεόραση τουλάχιστον».

Και πρόσθεσε: «Τόσο ξύλο δεν έχω ξαναφάει ποτέ. Με σέρνανε στον δρόμο, με χτύπαγαν και με διαπόμπευαν. Ο Μανούσος μου ζήτησε να φορέσω και το χαλινάρι του αλόγου, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους τρόπους που θανάτωναν τους ιερείς εκείνη την εποχή.

Ο Λάμπρος Κτεναβός που υποδύεται τον Οσμάν είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί, παρ' όλο που στη σειρά δείχνει τόσο άγριος. Ενώ λοιπόν με λοιπόν με χτύπαγε, δεν το άντεχε κάποιες φορές, σταματούσε και πήγαινε κι έκανε εμετό».

Ο ηθοποιός δεν ξεχνά την πρώτη αντίδραση της γυναίκας του, όταν επέστρεψε στο σπίτι του: «Στέφανε, τι είναι αυτοί οι μώλωπες που βλέπω. Όντως, όπως είδα κι εγώ, είχε μελανιάσει όλη η πλευρά από τα νεφρά, ενώ τα χέρια μου ήταν μελανιασμένα. "Γλυκοβασανίστηκα" της είπα».

Ο Στέφανος Κυριακίδης θυμάται την τελευταία του κουβέντα στη σκηνή και δακρύζει: «"Αδέλφια μου, τρέξτε να σωθείτε" φωνάζω δείχνοντας ως Θεόκλητος ότι η μόνη μου έγνοια είναι αυτή.

Είμαι ευγνώμων για όλη αυτήν τη σκηνή, την οποία τη δουλέψαμε πολύ με τον Μανουσάκη. Αισθανόμουν γήινος όταν ρε δέρνανε και δεν αισθάνθηκα τίποτα όταν με σταυρώνανε. Ο θεόκλητος είναι για μένα το τέλος του Ποντιακού Ελληνισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM