Με 150.000 τριαντάφυλλα περιμένουν τους ερωτευμένους οι ανθοπώλες για τον Άγιο Βαλεντίνο

τριαντάφυλλο Άγιος Βαλεντίνος

Καρδιές σε διάφορα μεγέθη και αρκουδάκια από τριαντάφυλλα έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους στις προθήκες, ενώ μόλις χθες έφτασαν και οι τελευταίες παραγγελίες, με τις οποίες εφοδιάζονται οι καταστηματάρχες από την Ολλανδία.

«Οι κρατήσεις και οι παραγγελίες δεν εξυπηρετούν μόνο τους ...βιαστικούς ερωτευμένους αλλά βοηθούν και στον χώρο μας, καθώς δεν θα υπάρχει συνωστισμός ανήμερα της γιορτής», επισημαίνει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Μανώλης Σύλλης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Τονίζει δε, πως οι έγκαιρες κρατήσεις θα αποτρέψουν τυχόν δυσκολίες και καθυστερήσεις στις παραδόσεις στις 14 Φεβρουαρίου, που παραδοσιακά γιορτάζεται η ημέρα των ερωτευμένων.

Όπως λέει ο κ. Σύλλης, η Θεσσαλονίκη φέτος θα γιορτάσει τον έρωτα και την αγάπη με 150.000 κόκκινα τριαντάφυλλα και πολλά ακόμη λουλούδια, κυρίως σε κόκκινες αποχρώσεις. «Ο βασιλιάς της ημέρας των ερωτευμένων είναι το κόκκινο τριαντάφυλλο, που παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αρκετά δημοφιλή επίσης είναι τα αρκουδάκια, σχεδιασμένα από υφασμάτινα τριαντάφυλλα, σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις και τα Forever Roses, αποχυμωμένα τριαντάφυλλα, επεξεργασμένα με ειδική μέθοδο, τα οποία εμφανίζονται είτε σε γυάλες είτε σε κουτάκια. Πρόκειται για προϊόντα που αντέχουν στην πάροδο του χρόνο και παραμένουν αναλλοίωτα. Μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης οι κόκκινες ζέρμπερες, όπως και οι ορχιδέες, οι τουλίπες και οι ανεμώνες», εξηγεί.

Όσο για το πόσο θα κοστίσει φέτος στους ερωτευμένους η αποστολή λουλουδιών, οι ανθοπώλες εξηγούν πως αν και η γενικότερη αύξηση των προϊόντων ενδέχεται να επηρεάσει τις τιμές στα άνθη, οι ίδιοι έχουν σκοπό να κρατήσουν τις περσινές τιμές και να κινηθούν στα ίδια επίπεδα χωρίς αισθητές διαφορές, αφήνοντας τον έρωτα έξω από τις ...ανατιμήσεις.