Πέτσας: «Αν δεν βρεθεί κοινός τόπος με τους Τούρκους θα πάμε στη Χάγη»

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφορικά με το ελληνοτουρκικό ζήτημα στην Αν. Μεσόγειο.

Ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στο περιστατικό στο Καστελόριζο, με τις κόκκινες μπογιές στην ελληνική σημαία, επισήμανε ότι «Θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνει», ενώ μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία σημείωσε ότι «Είναι ξεκάθαρη η θέση της Ελλάδας, το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι πολύ συγκεκριμένο. Φαίνεται ότι και ο κ. Ερντογάν στην επιστολή που έχει στείλει, τα θέματα που θίγει είναι λίγο πολύ τα αναμενόμενα».

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Πέτσας είπε ότι «Νομίζουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αν πάνε όλα καλά εκεί, μετά θα έχουμε επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών», ενώ απαντώντας στο τι θα κάνει η ελληνική πλευρά αν η τουρκική επιχειρήσει να βάλει και άλλα θέματα στο τραπέζι, ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για συζήτηση μεταξύ μας. Είναι σαφές το πλαίσιο. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Αν δεν βρεθεί κοινός τόπος, ας πάμε στο δικαστήριο της Χάγης ώστε να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM