Έκτακτες ανακοινώσεις Σταϊκούρα-Χαρδαλιά στις 15:00 και στις 18:00

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου θα ανακοινωθεί το νέο καθολικό lockdown, θα ακολουθήσουν έκτακτες ανακοινώσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Νίκο Χαρδαλιά στις 15:00 και στις 18:00 αντίστοιχα.

Αφού ολοκληρωθεί το διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την ανακοίνωση του ολικού lockdown για τη χώρα, καθώς και η Συνέντευξη Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα ακολουθήσουν έκτακτες ανακοινώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα στις 15:00 και από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά στις 18:00.

O Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται τόσο από την πανδημία, αλλά θα «χτυπηθούν» ξανά από το νέο lockdown.

Στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

5/11: Δύο νέα θύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – 675 συνολικά

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν δύο ακόμα συμπολίτες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 73χρονο ο οποίος κατέληξε όντας νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο θύμα για σήμερα στη χώρα μας είναι ένας 86χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ελλάδα ανέρχεται σε 675.

Νέο ρεκόρ με 2646 κρούσματα και 179 διασωληνωμένους

Στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2646 κρούσματα. Παράλληλα, νέο ρεκόρ σημειώθηκε και στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 179!

asthenoforo me atoma me stoles prostasias

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM