Βρούτσης: Μέχρι το τέλος του 2021 δεν θα υπάρχει αναμονή για συντάξεις

Ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να μην υπάρχει τη νέα χρονιά ταλαιπωρία των πολιτών με τις εκκρεμείς συντάξεις, υπογράμμισε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο πια σε κάθε πολίτη το ύψος της σύνταξης που θα λαμβάνει, πόσες είναι προς επίδοση και ποιες σε αναμονή, με δημόσιο τρόπο. Πλέον όλοι θα ξέρουν πόσες συντάξεις θα απονέμονται και πόσες θα είναι εκκρεμείς.

Του Μάκη Θεοδώση

«Καταλαβαίνω την αγωνία, έχω μάθει να παίρνω βάρη και ευθύνες πάνω μου. Παρά το lockdown, μέχρι τα τέλη του 2021 θα έχουμε ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ, ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε πως έρχεται η κατάθεση ενός νέου εργασιακού νομοσχεδίου, που θα αξιοποιήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, με στόχο και σκοπό να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και ο μισθός των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, επεμβάσεις θα γίνουν και στον συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο τον πολιτικό αποχρωματισμό.

«Πιστεύουμε στον υγιή, ακομμάτιστο και ανόθευτο συνδικαλισμό», είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε με νόημα: «Αν πιστεύετε στα σωματεία-σφραγίδα που επιβάλλουν τη θέση τους, να ξέρετε ότι υπάρχουν και θεσμοί».

Για να περιγράψουμε την έκταση του προβλήματος και πόσο πιεστικό είναι, αρκεί να αναφερθεί πως μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα ξεπερνούσαν τις 270.000, από 208.000 στο τέλος του Μαρτίου.

Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται πως θα σπάσει το φράγμα των 300.000 για το σύνολο των κύριων, επικουρικών και εφάπαξ. Ειδικά για το Δημόσιο, για κάθε 1.000 νέες αιτήσεις, εκδίδει 600 τελικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM