Βρούτσης: «Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές των αναστολών Δεκεμβρίου»

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό – Αυξήσεις σε μισθούς εργαζομένων

Μέσα στις πρώτες 12 μέρες του Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα 534 ευρώ σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Η προσπάθεια είναι να καταβληθούν τα χρήματα για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, ταυτόχρονα και για τις δύο κατηγορίες», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Έχουμε απλοποιήσει με το “ΕΡΓΑΝΗ” τις πληρωμές των εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως «πρέπει όλα να είναι συντεταγμένα και νόμιμα, και εμείς το έχουμε πετύχει στο υπουργείο Εργασίας».

«Στο 2021 μπαίνουμε με αυξήσεις μισθών σε 1.985.000 εργαζομένους», είπε ο υπουργός Εργασίας και δήλωσε πως θα γίνουν αυξήσεις σε συντάξεις σε αυτούς που έχουν 30 χρόνια εργασίας. Η τελευταία αλλαγή αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και η τρίτη μεγάλη παρέμβαση αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα «που εδώ και 50 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει», καθώς «θα δώσουμε τις εκκρεμείς συντάξεις», ανέφερε ο υπουργός. Ο ίδιος τόνισε πως για πρώτη φορά στο ασφαλιστικό σύστημα οι συντάξεις θα δίνονται μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων από τα 100 στα 50.

«Πολύ σημαντική μέρα σήμερα για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, με αφορμή τις 83.850 δόσεις του εμβολίου που έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τονίζοντας πως «το 2021 το υποδεχόμαστε με την είσοδο των εμβολίων, που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο, θα λειτουργήσει ο τουρισμός και θα κινηθούμε όλοι ελεύθεροι επιτέλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM