Βρούτσης: Σε δύο δόσεις οι πιστώσεις στους κληρονόμους

Τι είπε για εκκρεμείς κύριες συντάξεις και επιστροφές σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2021 αναφερόμενος στις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων από το νέο έτος αλλά και στην αρχή του τέλους για τον κορονοϊό. Επανέλαβε πως τα όρια συνταξιοδότησης δεν αλλάζουν, αλλά ούτε πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις πιστώσεις που θα δουν στους λογαριασμούς τους σήμερα 101.613 ελεύθεροι επαγγελματίες και στα αναδρομικά των κληρονόμων.

του Μάκη Θεοδώση

«Έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 1.985.000 μισθωτοί και 265.000 επιχειρήσεις θα λάβουν αύξηση μέσα από τη μείωση εισφορών, και θα είναι αισθητή. Σε όρους οικονομίας, είναι η πιο υγιής αύξηση, γιατί μειώνει αυτά που εισπράττει το κράτος. Αυτά θα τα δουν από τη μισθοδοσία στο τέλος Ιανουαρίου», είπε ο υπουργός.

Σταθερά τα ηλικιακά όρια για σύνταξη

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε πως «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση φέρνει αυξήσεις συντάξεων» και έστειλε μήνυμα για το ασφαλιστικό: «Δεν αλλάζουν ούτε τα ηλικιακά όρια, ούτε θεμελιωμένα δικαιώματα θίγονται», τόνισε.

Εξάλλου, «σήμερα 101.613 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, αγρότες θα λάβουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Θα πάρουν σημαντικές επιστροφές όσοι από τους 56.987 επιστήμονες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους δεν το έχουν πράξει. Θα πρέπει να δηλώσουν IBAN έως και τις 14 Ιανουαρίου για να λάβουν την επιστροφή», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM