Βρούτσης: Στο τέλος του 2021 οι συντάξεις θα εκδίδονται σε δευτερόλεπτα

Για την παθογένεια του συστήματος αναφορικά με το συνταξιοδοτικό μίλησε ο υπουργός Εργασίας

Για τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Του Μάκη Θεοδώση

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha δήλωσε ότι εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 160.000 κύριες συντάξεις, που ‒όπως τόνισε‒ «θα τις αντιμετωπίσουμε, και σας το λέω με τη σιγουριά του 99%, επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορονοϊού».

Άμεση έκδοση συντάξεων στο τέλος του 2021

Ανέφερε δε πως «θα έχουμε τελειώσει στο τέλος του 2021», δεσμευόμενος ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδονται σε λίγα δευτερόλεπτα. Περαιτέρω, χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται «άθλο», συμπληρώνοντας ότι είναι μια παθογένεια του συστήματος που διαρκεί περισσότερο από 50 χρόνια.

Για τις συντάξεις χηρείας ξεκαθάρισε ότι «καταφέραμε να πάνε από το 50% στο 70%», προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα. Ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως το 2020 δόθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες απ’ ό,τι το 2019.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. «Ακόμη κι αν κάναμε 200 ή 300 προσλήψεις, το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο, αφού απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί κάποιος στη διαδικασία απονομής της σύνταξης», εξήγησε.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όσο και αν κρατήσει η κρίση, εμείς θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνει κανένας ακάλυπτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM