Οικονόμου: Καμία σκέψη για χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά

Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά – Πειθάρχησαν οι πολίτες στα περιοριστικά μέτρα

«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, και αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πόσο αναγκαία είναι», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας σε εκπομπή του Mega. «Ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Οικονόμου με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών.

Ερωτηθείς για τον κωδικό 6 με σκοπό τη μετακίνηση των πολιτών για τα οικογενειακά τραπέζια εν μέσω των εορτών, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως ισχύει και για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στο ερώτημα αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, «δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει».

Πρόστιμα

«Τα πρόστιμα πληρώνονται, και όσα δεν έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής αποστέλλονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στον δυτικό τομέα της Αττικής, μιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση, ο υφυπουργός δήλωσε πως τα μέτρα δεν θα χαλαρώσουν προς το παρόν και θα εξαρτηθεί από το τι θα εισηγηθούν οι αρμόδιοι, οι οποίοι παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στη συντριπτική τους πλειονότητα εφάρμοσαν τα μέτρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό δήλωσε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM