Μητσοτάκης: Επισκέψεις σε Κύπρο και Ισραήλ

Επισκέψεις του πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια

Να σημειωθεί πως σήμερα ανακοινώθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030 από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η συμπύκνωση του σχεδίου είναι στο ρήμα «προσέχω», συνεχίζουμε να θρηνούμε πολλούς συνανθρώπους μας και πολλές φορές οδηγεί και σε αναπηρίες και τετραπληγίες, με τρανταχτό παράδειγμα στην Κρήτη. Χρειαζόμαστε οριζόντιες πολιτικές με διακριτούς στόχους σε συνεργασία πολλών υπουργείων. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι παρόλο που μειώθηκαν οι νεκροί την τελευταία 10ετία».

«Στέκομαι επιγραμματικά στην κουλτούρα μας που αφορά την αναμόρφωση των εξετάσεων οδήγησης και όχι τυπικές εξετάσεις. Διαπαιδαγώγηση των νέων οδηγών με ειδικό μάθημα στα σχολεία. Τα νέα παιδιά επηρεάζουν και τους γονείς να γνωρίζετε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM