Σε Κύπρο και Ισραήλ ο Μητσοτάκης - Συναντήσεις με Αναστασιάδη και Νετανιάχου

Επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Κύπρο και Ισραήλ

- Τι περιλαμβάνει η ατζέντα  

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Kυπριακό μεταβαίνει στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν όψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο ηγέτες στις 11.15 το πρωί θα συναντηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι οι κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Τι θα συζητηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, προκειμένου να συναντηθεί στις 16.45 το απόγευμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 18.00. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείρισή της αλλά και την πορεία του εμβολιασμού.

Το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά, σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως, τον Covid-19. Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να ανοίξει ο τουρισμός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για τη χρησιμότητα ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τέλος, η ατζέντα της συνάντησής τους περιλαμβάνει διμερή θέματα, προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM