Μητσοτάκης για ελληνικό #metoo: Έσπασε το πέπλο της σιωπής

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία»

Η απονομή δικαιοσύνης είναι το επόμενο βήμα για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα κακοποίησης, σε ορισμένες περιπτώσεις και ανηλίκων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σημαντικό ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής στα πλαίσια του #metoo» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του για το θέμα, όντας και ο ίδιος πατέρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος.

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε, χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Και σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται καθόλου για κομματική αντιπαράθεση και στο δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει ανοίξει, και ευτυχώς έχει ανοίξει, θα πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM