Κεραμέως: Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα των σχολείων

Τι θα γίνει με τα σχολεία σε συνάρτηση με την πορεία

των κρουσμάτων  - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιφατικός

Του Μάκη Θεοδώση

«Δεν έχουμε καμία πρόταση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων» δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά και πρόσθεσε: «Και γι' αυτόν τον λόγο λέω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Για την επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ

«Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο. Ήδη το πανεπιστήμιο ξεκινάει εκ νέου τη λειτουργία του, και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς εξαιτίας της κατάληψης είχε φτάσει σε σημείο να πρέπει να διακόψει κάθε διοικητική του λειτουργία με απόφαση Συγκλήτου.

Για παράδειγμα, δεν μπορούσε το Αριστοτέλειο να ολοκληρώσει την κινητικότητα των υπαλλήλων, που γίνεται για όλους τους φορείς του Δημοσίου, επειδή τελούσε υπό κατάληψη. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο και ο νόμος εφαρμόζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιφατικός και επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Θεωρώ αδιανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας πω τρία παραδείγματα. Πρώτον, θυμίζω ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη όταν η χώρα αυτή την εβδομάδα έχει σημειώσει πάνω από 3.000 κρούσματα και μετά είναι οι ίδιοι που παραπονιούνται για την αύξηση κρουσμάτων. Διαδηλώσεις υπάρχουν και σε άλλες χώρες. αλλά υπάρχουν από ακραίες αντιθεσμικές ομάδες. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχω δει κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπονομεύει τις προσπάθειες ολόκληρου του πληθυσμού. Δεύτερο παράδειγμα, καταλήψεις στα πανεπιστήμια. Να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για έκνομες ενέργειες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση να θυμίσω ότι είχαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι πήγαν να υποστηρίξουν την κατάληψη στο ΑΠΘ, μια έκνομη ενέργεια, και μάλιστα μια ενέργεια η οποία συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση ενός πολυ-ισοβίτη τρομοκράτη. Και το αποτέλεσμα αυτής της κατάληψης είναι να είναι το πανεπιστήμιο σε αναστολή λειτουργίας. Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τρίτο παράδειγμα. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Να θυμίσω ότι είναι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Να θυμίσω ότι έχουν δώσει όρκο για την τήρηση των νόμων. Προφανώς μπορεί κανείς να μη συμφωνεί με όλους τους νόμους που ψηφίζονται, όπως και εμείς όταν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση δεν συμφωνούσαμε προφανώς με πολλούς νόμους που είχε ψηφίσει η τότε κυβέρνηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα σηκώσουμε αντάρτικο και θα πούμε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Έχουμε κράτος δικαίου» είπε η υπουργός Παιδείας.

Για τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι «με Αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε βδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης»

«Είναι θλιβερή, τη θεωρώ διχαστική, τη θεωρώ πολωτική και πραγματικά περιμένει κανείς από την αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει μια στάση ευθύνης, πόσο μάλλον εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, για την οποία όλος ο πληθυσμός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα ότι υπάρχει κόπωση από όλο τον πληθυσμό, όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, είμαστε όμως στην τελική ευθεία και αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε να τις θωρακίσουμε όλοι μαζί. Αλλά κάθε μέρα που γίνεται και από μια διαδήλωση, αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα και πόσο μάλλον εν προκειμένω και στο άνοιγμα των σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Για το άνοιγμα των σχολείων

«Δεν υπάρχει καμία πρόταση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και γι' αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Για την παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός τόνισε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια και υπενθύμισε την περσινή παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου. «Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο, να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά.  Η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Θυμίζω ότι στη Γ' Λυκείου, που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αρκετά νωρίς μειώσαμε σημαντικά την εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM