Χρήστος Παππάς: Τα ίχνη του εντοπίζονται σε Κόσοβο ή Βοσνία

Χρήστος Παππάς
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του VICE, με τίτλο «Αποστάτες μοναχοί, ακροδεξιοί μπάτσοι και ένας Σέρβος εγκληματίας πολέμου: Η απίστευτη ιστορία του φυγά ναζί Χρήστου Παππά», ο άλλοτε υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στη σύλληψη. 

Το άρθρο ξεκινάει με την διαπίστωση ότι «το λίκνο της Δημοκρατίας έχει μείζον πρόβλημα ναζί». «Έξι μήνες τώρα, αστυνομικοί και ασφάλεια ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα για μία ηγετική φιγούρα της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε να είναι τρίτο ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα» συνεχίζει, πριν «μία από τις σημαντικότερες πολιτικές δίκες» της χώρας «βάλει φαινομενικά τέλος σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας της», σημειώνει ο συντάκτης.

Αλλά ο δεύτερος τη τάξει της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, καταδικασμένος σε τουλάχιστον 13 χρόνια φυλακή για την διεύθυνσή της, εξαφανίστηκε χωρίς να εμφανιστεί στο δικαστήριο. «Επισήμως, κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται τώρα. Ανεπισήμως όμως, είναι μία πολύ διαφορετική και τρελή ιστορία, που περιλαμβάνει αποστάτες μοναχούς, ακροδεξιούς αστυνομικούς και έναν καταδικασθέντα εγκληματία πολέμου».

Η καταδίκη και επιβολή ποινών φυλάκισης σε 57 ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο «θα ήταν μία μεγάλη νίκη κατά του φασισμού, αλλά στην απαγγελία τους δεν εμφανίστηκαν ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που ακόμη διαμένει σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες με διπλωματική ασυλία», σημειώνει το VICE. Οι αστυνομικοί ωστόσο έξι μήνες μετά δεν έχουν ιδέα για το πού είναι ο Χρήστος Παππάς, πρώην βουλευτής στην Ελλάδα και «λάτρης του ναζιστικού cosplay», δηλαδή του να φοράει στολές και άλλα ρούχα που παραπέμπουν στους ναζί.

«Είναι μία ωμή διαστροφή για αυτό που θα ήταν ένα ανεκτό καλό τέλος» στην υπόθεση και παράλληλα «ταχύτατα μετατρέπεται σε λεκέ στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας», ενώ γίνεται όλο και περισσότερο πιστευτό ότι ο Παππάς απέφυγε την απόδοση δικαιοσύνης με την βοήθεια των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας και ενός καταδικασθέντα Σέρβου εγκληματία πολέμου.

Το θέμα αναφέρεται εκτενώς στα στοιχεία για την συνεργασία Χρυσής Αυγής, ΕΛΑΣ και σωμάτων ασφαλείας ώστε να κάνει αυτή τις «βρόμικες δουλειές» τους εναντίον ανθρώπων και διαδηλώσεων του ευρύτερου αριστερού και αναρχικού χώρου. «Και δεν συνεργάζονταν απλώς… οι αστυνομικοί αγάπησαν την ψήφο στην Χρυσή Αυγή» στέλνοντάς την στη Βουλή το 2012 ως τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Αμέσως μετά, ακολούθησε και η σχεδόν εμφανής συνεργασία της Χρυσής Αυγής με άλλα κόμματα. «Αυτή η αίσθηση συνεργασίας κεντροδεξιάς-ακροδεξιάς κάνει τα θύματα της Χρυσής Αυγής να αναρωτιούνται, οι σχέσεις με τα κόμματα, την πανίσχυρη και συντηρητική Εκκλησία που ενίοτε θεωρεί πως η ίδια είναι ο ρυθμιστής του τι είναι ελληνικό, με τα σώματα ασφαλείας, αν τελικά ο Παππάς θα εκτίσει ποτέ την ποινή φυλάκισής του».

Πηγή: Rosa, VICE, Avgi

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα