Προανακριτική Παππάς: Μήνυση του πρώην υπουργού στον πρόεδρο της επιτροπής

Νίκος Παππας

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Βασίλης Γεωργακόπουλος, η έγκληση-μήνυση του κ. Παππά κατά του κ. Κελέτση αφορά στην αλλοίωση των πρακτικών από πλευράς του με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής. «Πρόκειται για ενέργεια που είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Σταυρος Κελέτσης

Είχε προηγηθεί επιστολή του Ν. Παππά στην Επιτροπή, στην οποία κατήγγειλε «την «κοπτοραπτική» του προέδρου στα πρακτικά της προανακριτικής που φρόντισε να σβήσει ότι δεν ταιριάζει στο αφήγημα της κυβέρνησης». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο προκειμένου να ακουστεί η μαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης και να προστεθούν τα αποσπάσματα που παραλήφθηκαν από την εξέταση του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος, Σταύρος Κελέτσης, παραδέχθηκε πως αφαιρέθηκαν τμήματα από την κατάθεση κάνοντας λόγο για «κυριαρχικό δικαίωμα του προέδρου της Επιτροπής». Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα αποσπάσματα αφορούσαν στιχομυθία της εισηγήτριας του κόμματος στην Επιτροπή Θ. Τζάκρη και του μάρτυρα Χρ. Καλογρίτσα, στα οποία ο μάρτυρας αναίρεσε την αρχική κατάθεση του περί ανταλλαγής SMS με τον Νίκο Παππά, κάτι που δεν καταγράφηκε όμως στα πρακτικά.

ΝΔ: Μπροστινός ο Καλογρίτσας -με την υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ  

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε στην επιτροπή στοιχεία και κατέθεσε ότι ήταν «μπροστινός» στο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «στήσει» τηλεοπτικό κανάλι. «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο».

Καλογρίτσας

Ωστόσο στα όσα ισχυρίζεται ο μάρτυρας για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού το 2016, αντικρούει υπεύθυνη δήλωση του γιού του Βλαδίμηρου που είδε το φώς της δημοσιότητας και αναφέρει ότι δεν υπήρξε δανειοδότηση.

«Η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως  της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα» είπε σχετικά ο δικηγόρος του κ. Παππά.  

προανακριτική

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα