Προανακριτική Παππά: Η ομολογία Κελέτση αλλοίωσης των πρακτικών

Σταυρος Κελέτσης

Με δική του εντολή παραδέχεται ότι διαγράφηκε μέρος των χθεσινών πρακτικών της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει στις πολλές παρεμβάσεις αλλά και σε δικό του ατυχές σχόλιο σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη την αφαίρεση τμημάτων των πρακτικών ενώ δικαίωμα να ακουστούν είχαν μόνο ο ίδιος που έκανε ερωτήσεις και ο μάρτυρας που κατέθετε. Τον κ. Κελέτση, ωστόσο, διαψεύδουν τα ίδια τα πρακτικά καθώς παρεμβάσεις άλλων βουλευτών παραμένουν ενώ έχει διαγραφεί η στιχομυθία Τζάκρη-Καλογρίτσα, στην οποία ο μάρτυρας τα «γυρνάει» σε ό,τι αφορά στην ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Νίκο Παππά.

Καλογρίτσας

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής ΝΔ, πρόεδρος της προανακριτικής, λεει:

«…Διευκρινιστικές ερωτήσεις σ’ αυτήν τη διαδικασία μπορεί να κάνει μόνο ο πρόεδρος. Αυτό έκανα κι εγώ χτες.  Δυστυχώς, υπήρχαν πάρα πολλές παρεμβάσεις, οι οποίες μας οδήγησαν σε μία εκτροπή της διαδικασίας και ομολογώ ότι υπήρξε και από την πλευρά μου κάποια στιγμή μία εντελώς άτοπη, ατυχής, όπως θέλετε πείτε τη, παρέμβαση και με έναν ατυχή τρόπο απευθύνθηκα στη συνάδελφο κα Τζάκρη.

Τζάκρη

Στην περίπτωση εκείνη όσα ήταν με διακοπές, έδωσα εντολή και είναι δικό μου δικαίωμα αυτό να μην καταγράφονται στα πρακτικά διότι κανείς δεν είχε το λόγο άλλος πλην του κου Καλογρίτσα που κατέθετε και εμού που ζητούσα διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Κατά συνέπεια όλα εκείνα τα σημεία που υπήρξαν εκείνες οι αντεγκλήσεις εκτός της διαδικασίας έδωσα εντολή να διαγραφούν, αφού πρώτα ζήτησα να διαγραφεί κι αυτό που είπα. Αυτά έχω να πω σε σχέση με την άποψή μου με το αίτημα που κατατέθηκε και παρακαλώ τους εκπροσώπους των κομμάτων να πουν την άποψη τους...».

«Αποφασίζω και διατάζω»

«Κατόπιν της συζήτησης που έγινε ολοκληρώθηκε αυτή η συζήτηση το θέμα της διαγραφής και την εντολή που έδωσα να διαγραφούν ορισμένα σημεία, τα οποία δεν είχαν σχέση με την τοποθέτηση του μάρτυρα και ήταν από διακοπές του μάρτυρα και κάποιες αντεγκλήσεις.

Είναι κυριαρχικό θέμα του Προέδρου, βάσει του κανονισμού. Δεν το θέτω καν σε ψηφοφορία. Άρα συνεπώς το ζήτημα αυτής της διαγραφής των χωρίων των συγκεκριμένων δεν τίθεται καν σε ψηφοφορία».