«Εισβολή» Σημιτικών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης
© EUROKINISSI

Το «φάντασμα» του Κώστα Σημίτη αιωρείται πάνω από τους εκλογικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας της Ν.Δ. που μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια της δημοσίως ότι «οι κάλπες θα στηθούν το καλοκαίρι του 2023» αλλά τα σημάδια… δείχνουν εκλογικό αιφνιδιασμό και μάλιστα σύντομα.

Και στις εκλογικές λίστες της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεκδικεί βροντερό παρόν το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, εξοργίζοντας τόσο τους Καραμανλικούς, όσο και τους Σαμαρικούς που φαίνεται να γίνεται προσπάθεια παραγκωνισμού τους, για τα μάτια των «παιδιών» του πάλαι ποτέ ονομαζόμενου στο εσωτερικό της ΝΔ, «αρχιερέα της διαπλοκής»

Σε… σύναξη Σημιτικών και λοιπών συναφών… δημοκρατικών δυνάμεων τείνουν να εξελιχθούν οι εκλογικές λίστες της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει εθνικών εκλογών οψέποτε στηθούν οι εθνικές κάλπες. Από τη μια είναι η αντίδραση των εσωκομματικών «τάσεων» που ολοένα και «φουσκώνει», ενώ από την άλλη, η αδυναμία ακόμα και των ανθρώπων του πιο στενού περίγυρου του Κυριάκου Μητσοτάκη να εγγυηθούν πως δεν υπάρχει θέμα εκλογών αυξάνουν την ένταση του σχετικού «συναγερμού». Ονοματολογία, φήμες για υποψηφιότητες προσώπων  που φέρονται να έχουν «κλειδώσει» σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες και μπόλικο… βυζαντινού τύπου παρασκήνιο, ‘‘οργιάζουν’’, τελευταία, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντί της παραγωγής πολιτικής.

Το πιο καυτό σημείο του άξονα της εσωκομματικής αντίδρασης αφορά την διάθεση του πρωθυπουργού – που κάποιοι του την καταλογίζουν ως εξόφθαλμα προφανή – να απομακρύνει τη Ν.Δ. από τις ρίζες της, ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά και σε επίπεδο συμβολισμών και προσώπων. Έτσι, όπως τουλάχιστον λένε οι καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά τεκταινόμενα, προσεχώς θα δούμε στην Ν.Δ. να καταγράφεται, ως και ξεκάθαρα και απροσχημάτιστα, Σημιτική τάση δίπλα στους Καραμανλικούς – που ούτε ως κακόγουστη φάρσα δεν θέλουν να φέρνουν μπροστά στα μάτια τους, αυτήν την εικόνα. Η ΠΑΣΟΚοποίηση της γαλάζιας παράταξης προχωρά ωστόσο με βήματα περίτεχνα – αλλά χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα.

Έτσι, μετά τον υπερπροβεβλημένο κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, που σήμερα συνιστά το «alter ego» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ κατά την εποχή Σημίτη φερόταν να είναι «στα μέσα και στα έξω», η ηγετική ομάδα της ΝΔ βάζει στη… «βιτρίνα» τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο 38χρονος υπουργός που έχει πολιτική ‘’μήτρα’’ το βαθύ Σημιτικό – «εκσυγχρονιστικό» ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακούγεται ότι θα είναι μετά βεβαιότητας υποψήφιος και θεωρείται ότι θα πάει και καλά. Αρχικά εφέρετο ότι θα κατέβαινε στο Δυτικό Τομέα, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι πλέον η Α' Αθήνας. Εκεί όμως τον… περιμένουν ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας κι ο Θάνος Πλεύρης. Δύσκολη σπαζοκεφαλιά για δυνητικά δύσκολες εκλογές.  

Με πέντε δολοφονίες σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών και τη μαφία να εξελίσσει ένα αιματηρό σπιράλ φανερά και χωρίς να συναντά ιδιαίτερες δυσκολίες ο αρμόδιος υπουργός , απευθείας πολιτικό «τέκνο» του Κώστα Σημίτη, φαίνεται ότι βρίσκει χρόνο μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό να διαρρέει το σε ποια εκλογική περιφέρεια έχει «κλειδώσει» να… διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Ο εξ Ημαθίας ορμώμενος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήθελε το Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου όμως αφενός οι επιδόσεις στον τομέα της εγκληματικότητας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, ενώ οι “κορυφαίοι” της περιφέρειας ενδεχομένως να είχαν ενστάσεις.

Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Υπενθυμίζεται ότι στο Βόρειο Τομέα έχουν εκλεγεί το 2019 με τη ΝΔ επτά βουλευτές και συγκεκριμένα κατά σειρά εκλογής ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης λέγεται πως συζήτησε τον Δυτικό τομέα , όπου όμως , η κυριαρχία του Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη, δεν του αφήνει «χαραμάδες για χαμόγελα».. Και εκεί επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω τεράστιας  εγκληματικότητας. Επομένως το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι η Α Αθήνας, για τον άνθρωπο που προβλήθηκε ως «μεταγραφή από το πάνω ράφι, για να εξελιχθεί ταχύτατα στον υπ’ αριθμόν 1 προβληματικό παράγοντα της κυβέρνησης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα