Ψάχνει αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ )

Τεκτονικές αλλαγές, σε πρόσωπα και καταστάσεις  εντός του ΚΙΝΑΛ, εντός του 2021, προβλέπουν έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές. Ο «έρωτας» των Σημιτικών με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η έλξη που φαίνεται να ασκεί σε άλλα στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δημιουργεί προβλήματα στη Χαριλάου Τρικούπη.  

Γραμμή … Μαζινό κατά του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. φαίνεται να επιχειρεί να στήσει το ΚΙΝ. ΑΛ., με βασικό όπλο τον φιλικό τύπο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ,  πασχίζοντας να αναχαιτίσει  την αμφίπλευρη φυγόκεντρη τάση  στελεχών και ψηφοφόρων τόσο προς το κυβερνών κόμμα, όσο και προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το «τελευταίο χαρτί» του πάλαι ποτέ κραταιού «Κινήματος»  φαίνεται να είναι η … αφύπνιση των … αντί -  ΣΥ. ΡΙΖ. Α. αντανακλαστικών καθώς το ΚΙΝ. ΑΛ. φαίνεται να συμπιέζεται ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα. Στις … Συμπληγάδες πέτρες προστίθεται και το διαρκές και απροσχημάτιστο πλέον «φλερτ» κορυφαίων στελεχών του με την ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και η κλιμακούμενη φημολογία περί ολοένα διογκούμενου θέματος ηγεσίας – το οποίο χρονίζει και μάλιστα, η αφετηρία του τοποθετείται ακόμη και πολύ πριν από τις Εκλογές του 2019.

Πηγή προσκείμενη στο ΚΙΝ. ΑΛ. προερχόμενη από τη Βόρεια Ελλάδα, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο, το καλοκαίρι του 2018 αποκάλυψε τη συμμετοχή του σε «μυστικό δείπνο» σε στέκι της Συμπρωτεύουσας, στο πλαίσιο του οποίου εγκρίθηκε η ηγετική πλατφόρμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Λίγες μέρες μετά, εβδομαδιαία εφημερίδα, έφερε στο φως το παρασκήνιο αλλά και τη στόχευση αυτής της συνάθροισης και με το πρόσχημα ότι το ρεπορτάζ ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω συνάντηση έγινε λόγος για την υγεία της Φώφης Γεννηματά  το επίσημο ΚΙΝ. ΑΛ. κατηγόρησε τον συντάκτη για ‘’αλητεία’’  - χωρίς να διαψεύσει την ουσία των πραγμάτων. Και πώς να σταθεί η διάψευση αφού οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν καθημερινά το κλίμα. Μπορεί οι εκλογικοί αριθμοί του ΚΙΝ. ΑΛ. τον  Ιούλιο του 2019 να… επιβράδυναν κάπως τη ροή των πραγμάτων,  αλλά η «μεγάλη εικόνα», φαίνεται, πως  δεν έχει αλλάξει.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος την ίδια ώρα που, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, αφήνει … διάπλατα ανοιχτό τον δρόμο που οδηγεί το Σημιτικό μπλοκ στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το «εσωκομματικό μάτι» δεν βλέπει την κ. Γεννηματά, αλλά επιχειρεί να προβλέψει τις προσεχείς κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, διότι αυτόν θεωρεί, όπως λένε οι εσωκομματικές «γλώσσες», ως αντίπαλο δέος.

Πηγή κινούμενη περί τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζει πως «το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει επικρατήσει στη μάχη κυριαρχίας στην Κεντροαριστερά δε σημαίνει πως πρέπει να πάμε να προσκυνήσουμε άνευ όρων τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ξεκαθαρίζοντας πως είναι πολλοί εκείνοι, εντός του ΚΙΝΑΛ  που δεν βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος – όπως λένε – έχει μπει, χωρίς επιστροφή, στο μονοπάτι που χάραξε ο πάλαι ποτέ κομματικός του ‘’σύντροφος’’, Μιχάλης Χρυσοχοίδης...

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα